Budyń jaglany z chrupiącą niespodzianką

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2018-11-06
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Budyń jaglany z chrupiącą niespodzianką
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Budyń jaglany z chrupiącą niespodzianką

Składniki:

  • płatki zbożowe Lubella Miodo Kółka
  • 100 g kaszy jaglanej (około pół szklanki)
  • szklanka mleka ryżowego
  • łyżka ciemnego kakao banany

Przygotowanie:

Kaszę płuczemy i sparzamy wrzątkiem. Następnie zalewamy podwójną ilością wody i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień, przykrywamy i gotujemy 12 minut, aż woda się wchłonie. Możemy to zrobić dzień wcześniej i rano podgrzać ją tylko z mlekiem. Wtedy, przyrządzenie budyniu zajmie nam nie więcej, niż kanapek. Ugotowaną miksujemy z mlekiem ryżowym i kakao. Nakładamy do miseczek i dodajemy pokrojone plasterki banana i garść płatków zbożowych Lubella Miodo Kółka.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: puree z dyni

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem