Zapiekanka naleśnikowa z granatem i płatkami

autor: , kategoria: naleśniki , dodano: 2018-11-08
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zapiekanka naleśnikowa z granatem i płatkami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zapiekanka naleśnikowa z granatem i płatkami

Składniki:

  • naleśniki: • 3/4 szklanki mąki • 3/4 szklanki mleka • 2 jajka • łyżka oleju rzepakowego
  • masa do zapiekania: • 0/5 szklanki mleka • 2 jajka • 2 łyżki płynnego miodu
  • dodatkowo: • szklanka płatków zbożowych Lubella Choco Muszelki • 8 łyżek kremowego twarożku • pół łyżeczki masła do natłuszczenia formy • granat

Przygotowanie:

Składniki na naleśniki zmiksować i smażyć na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Każdy naleśnik posmarować twarożkiem. Zwinąć i pokroić w plastry. Powstałe roladki ułożyć w niewielkim, lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Przestrzeń między naleśnikami wypełnić płatkami zbożowymi Lubella Choco Muszelki. Mleko roztrzepać z jajkami oraz miodem. Zalać naleśniki. Piec około 25 minut w 180 stopniach. Podawać ciepłe, posypane pestkami granatu.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 35 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Naleśniki zapiekane z pieczarkami, kurczakiem i szpinakiem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem