Placuszki śledziowe

autor: , kategoria: ryby , dodano: 2018-11-14
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Placuszki śledziowe
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Placuszki śledziowe

Składniki:

  • Beczka śledzi – filety śledziowe z suszonymi ziołami SEKO 550 g
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • Czarny pierz
  • olej

Przygotowanie:

Odsączamy filety śledziowe SEKO, po czym kroimy je w drobną kostkę. Następnie łączymy mąkę, jajka, śmietanę, mleko, dodajemy pieprz i czosnek granulowany. Po wymieszaniu dodajemy wcześniej przygotowane kawałki śledzia, po czym znów mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.

W międzyczasie rozgrzewamy patelnię. Gdy olej jest już nagrzany, formujemy małe placuszki, które ściągamy po zarumienieniu z obu stron. Tak przygotowane pyszności można jeść na ciepło i zimno.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: jajecznica z łososiem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Pierniczki Mikołajka
  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem