Pieczone jabłka z bakaliami

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, inne desery , dodano: 2018-11-19
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pieczone jabłka z bakaliami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pieczone jabłka z bakaliami

Składniki:

  • jabłka [6 ]
  • Rodzynki Helio Natura [6 łyżek]
  • Orzechy włoskie Helio Natura [6 łyżek]
  • płynny miód [3 łyżki]
  • masło rozpuszczone [2 łyżki]
  • cynamon [0.5 łyżeczki]

Przygotowanie:

Jabłka umyć, odciąć wierzchnią część i wydrążyć łyżeczką gniazda nasienne. Rodzynki Helio Natura opłukać i namoczyć w ciepłej wodzie, a Orzechy włoskie Helio lekko posiekać i połączyć z rodzynkami. Wydrążone jabłka napełniamy mieszanką bakalii i polewamy masłem wymieszanym z miodem, posypujemy cynamonem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na ok. 30 minut. Najlepiej podawać gorące- zaraz po przygotowaniu. Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: truskawki w czekoladzie

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Pierniczki Mikołajka
  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem