Omlet z kajzerkami

autor: , kategoria: omlety , dodano: 2010-01-03
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Omlet z kajzerkami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Omlet z kajzerkami

Składniki:

Przygotowanie:

Kajzerki pokroić w małą kostkę, pieczarki obrać, oczyścić, pokroić na cienkie plasterki. Cebulę obrać, drobno posiekać.

2 łyżki masła roztopić na patelni, zrumienić kajzerki. Zdjąć z patelni.
Następnie na patelni roztopić resztę masła i podsmażyć pieczarki, dodać cebulę i smażyć jeszcze przez chwilę. Dodać podsmażone wcześniej kajzerki.

Jajka ubić z solą, pieprzem i przyprawą warzywną, wlać na patelnię, smażyć ok. 4 minut, następnie przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze ok. 3 minut. Posypać natką i podawać gorący.


UWAGA: Białka można oddzielić od żółtek i ubić osobno a potem zmieszać obydwie masy - wtedy omlet wyjdzie bardziej puszysty.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Madziulek_90, 2012-02-21 13:03:59
    Madziulek_90
    2
    Przyrządziłam nieco inną wersję, z braku pieczarek wrzuciłam kiełki. Wyszło pysznie, z pieczarkami musi być jeszcze lepsze. Na pewno spróbuję Bułeczka 'napiła się' masła i smakowała świetnie, a miała być do wyrzucenia..

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem