Chłodnik pomidorowy

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2009-10-29
  • Chłodnik pomidorowy

Składniki:

  • sok pomidorowy [3 szklanki]
  • jogurt naturalny [2 szklanki]
  • jajka [3 szt.]
  • koperek [3 łyżki] (posiekany)
  • szczypior [3 łyżki] (posiekany)
  • natka pietruszki [2 łyżki] (posiekana)
  • pieprz [1 szczypta]
  • sól [1 szczypta]
  • ogórek zielony [2 szt.] (małe)

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo, posiekać, ogórki obrać i pokroić w paski. Wymieszać sok z jogurtem, dodać ogórki, jajka, koperek ze szczypiorkiem i natkę. Doprawić solą i pieprzem. Jeśli sok pomidorowy jest zbyt kwaśny, można dodać odrobinę cukru pudru. Chłodnik przykryć ze względu na intensywny zapach i wstawić do lodówki na co najmniej 1 godz.

    Śr. ocena: 4.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa czosnkowa

Komentarze

  • Sandra89, 2010-02-16 11:15:33
    Sandra89
    3
    Idealny latem, kiedy doskwiera upał i człowiek nie ma ochoty na gorące zupy.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta