Paszteciki z ciasta francuskiego

autor: , kategoria: ciasta kruche i francuskie , dodano: 2010-01-03
  • Paszteciki z ciasta francuskiego

Składniki:

Przygotowanie:

Na maśle podsmażamy krótko pokrojoną drobno cebulę.
Pieczarki kroimy w cienkie plasterki, wrzucamy na patelnię na której smażymy cebulę. Całość przyprawiamy solą i pierzem. Całość smażymy bez pokrywki do momentu aż odparuje cała woda.
Ciasto francuskie kroimy w kwadraty, na nie nakładamy po łyżeczce farszu grzybowego i składamy na kopertę, dokładnie zaklejając (inaczej ciasto się rozklei i farsz wycieknie).
Paszteciki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy z osobna smarujemy jajkiem rozbełtanym z mlekiem.
Wkładamy do piekarnika, pieczemy niecałe 15 minut, lub do momentu, aż paszteciki będą miały złoty kolor.

Smacznego :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem