Klopsy z kapustą.

autor: , kategoria: z mięs mieszanych , dodano: 2010-01-04
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Klopsy z kapustą.
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Klopsy z kapustą.

Składniki:

Przygotowanie:

Klopsy z kapustą a'la gołąbki.

Kapustę szatkujemy drobno, mieszamy z mięsem mielonym, ryżem, kasza manną i jajkami, doprawiamy solą i pieprzem, formujemy w kulki, obtaczamy w bułce tartej i podsmażamy na oleju.

Nastawiamy garnek z gorącą wodą-2litry- (lub dwa, jeśli nie mamy bardzo dużego garnka), dodajemy kostki rosołowe, przecier pomidorowy, doprawiamy cukrem i solą.
W tym układamy klopsy- dwie warstwy w jednym garnku- i dusimy na małym ogniu przez 30-40 minut.

Klopsy wyjąć, sos można zatrzepać, zabielić, doprawić oregano.
klopsy polać sosem przed podaniem.

Klopsy podajemy jako samodzielne danie lub dodatek.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • kropka75, 2010-01-05 10:27:15
    kropka75
    Wersji z manną jeszcze nie robiłam. Muszę spróbować. A potem dam głos jak wyszło.
    Komentarz
  • brzydula_81, 2010-06-13 00:20:22
    brzydula_81
    1
    znam bardzo podobny przepis na falszywe golabki kapusta, mieso mielone i ryz tylko bez kaszy i nie dusze tylko zapiekam w piekarniku, troche z tym roboty ale efekt jest znakomity!!!Mysle ze Twoje klopsiki smakuja bardzo podobnie.slowem pychotka.do ulubionych
  • asiczkaPL, 2011-09-29 21:26:48
    asiczkaPL
    1
    pyszne. dzięki za obiad
  • roma90, 2011-10-05 18:24:57
    roma90
    1
    Moja mama je robi Uwielbiam :P Smakują zaraz po usmażeniu (z ketchupem)- z tym, że ryż jest jeszcze twardy, ale to nic :P No i ugotowane z rosołkiem równie pyszne.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe