Filet z MINTAJA pod cebulową kołderką.

autor: , kategoria: ryby , dodano: 2010-01-04
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Filet z MINTAJA pod cebulową kołderką.
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Filet z MINTAJA pod cebulową kołderką.
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Filet z MINTAJA pod cebulową kołderką.
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Filet z MINTAJA pod cebulową kołderką.

Składniki:

  • mintaj (filet)
  • cebula
  • masło
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do ryb

Przygotowanie:

Na foli aluminiowej układamy plasterek masła, na to opłukany i osuszony filet z rybki. :-)
Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do ryby.
Posypujemy bardzo obficie pokrojona w półkrążki cebulą, na górę wykładamy jeszcze łyżeczkę masła.
Zawijamy w folię, układamy na blaszce do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnia.
Pieczemy 20-30 minut.

Podajemy z ziemniakami lub frytkami i surówką. :-)

    Śr. ocena: 3.63 / recenzji: 4 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: świąteczne tartinki z łososiem

Komentarze

  • Wenila, 2010-01-05 22:59:49
    Wenila
    3
    Cebulowa kołderka w przepisie zadecydowała o ocenie
    pomysł ciekawy choć zdjęcie mniej mnie zachwyca.

    zdecydowanie wolałabym ziemniaczki posypane sporą ilością koperku i polane masełkiem a do tego sałatka z zieleninki
  • gaga87, 2010-01-15 11:41:08
    gaga87
    2
    przepis na rybkę bardzo fajny i oryginalny, jednak do tak przygotowanej ryby zupełnie nie pasują mi frytki. Obawiam się, że surówka również może się gryźć z tym smakiem.

    Mam więc podobne odczucia jak Wenila.
  • anka_bunio, 2010-09-16 19:27:47
    anka_bunio
    1
    Mimo najszczerszych chęci średnio mi ta rybka podeszła, naprawdę nie wiem, czy to wina składników przepisu czy mojego podniebienia, ale była ciut za sucha i m.in. to mnie odstraszyło.
  • Sklep_Rafa_pl, 2013-05-20 22:39:17
    Sklep_Rafa_pl
    0
    Bardzo lubię smak ryby. Szczególnie świeżej. Cebula plus świeża ryba to dla mnie katastrofa. Rozumiem zioła, tymianek, bazylię, ale nie cebula... Danie nie wygląda zachęcająco. Poza tym... masło.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Pierniczki Mikołajka
  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem