Sos Libański

autor: , kategoria: sosy , dodano: 2010-01-04
  • Sos Libański

Składniki:

  • koncentrat pomidorowy [1 szt.]
  • czosnek [3 ząbki]
  • cytryna [0.5 szt.]
  • olej [3 łyżeczki]
  • pieprz cayenne [2 szczypty]
  • pieprz [1 szczypta]
  • cukier [1 łyżeczka]

Przygotowanie:

Cały koncentrat pomidorowy przekładamy do miseczki, dodajemy 3 rozgniecione ząbki czosnku, wyciskamy sok z połowy cytryny(można dodać z całej)dodajemy. Dodajemy olej pieprz cayenne, pieprz i cukier. Mieszamy wszystkie składniki, po wymieszaniu sos wkładamy z powrotem do słoiczka po koncentracie wkładamy na 1 godzinę do lodówki aby wszystkie składniki się przegryzły. I mamy gotowy sos Libański świetnie sprawdza się do PIZZY jak i do mięska z grilla:)
Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 5 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sos grzybowy

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe