Kolorowe koreczki

autor: , kategoria: przekąski na zimno, kuchnia śródziemnomorska , dodano: 2010-01-04
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Kolorowe koreczki
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Kolorowe koreczki

Składniki:

Przygotowanie:

Na szpadki do koreczków nabijać kolejno: pomidorki, bazylię, ser.

Oliwę zmieszać z octem, solą i pieprzem.

Koreczki zanurzyć na ok. 30 minut w przygotowanej zalewie tak, żeby końce szpadek pozostały nie zanurzone.

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 4 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 15

Komentarze

  • Rodzynka1989, 2010-01-05 00:30:55
    Rodzynka1989
    4
    Bardzo skromne te koreczki. Ja lubię bardziej różnorodne propozycje, np. z jakimś salami, papryczką różnokolorową, serem żółtym. Ale ta zalewa to ciekawy sposób.
  • kropka75, 2010-01-05 07:44:02
    kropka75
    1
    Ładne to.
    Co prawda koktajlówki + mozarella to już było, ale wersja miła dla oka. Tak na przyjęcie akurat.
  • malinka118, 2010-01-05 10:51:49
    malinka118
    Czegoś mi w ich brakuje, może kawałka kabanosa, salami, oliwki?
    Komentarz
  • Knife_Girl, 2010-01-05 19:30:43
    Knife_Girl
    "Zwykłe" koreczki z wędlinami czy oliwkami już mi się przejadły (królowały na moim stole kilka imprez z rzędu ) - stąd ta odmiana
    Komentarz
  • Wenila, 2010-01-05 23:46:41
    Wenila
    jak dla mnie zdecydowanie za duże kawałki!!

    lepiej podzielić na mniejsze kawałki i dodac cos jeszcze bo pomidory i ser to bardziej mi na kanapke pasuje
    Komentarz
  • ewelline, 2010-01-09 00:03:13
    ewelline
    mało na tych koreczkach oliwkę chociaż warto by było dorzucić
    Komentarz
  • Knife_Girl, 2010-01-23 21:05:07
    Knife_Girl
    W tych koreczkach nie wchodzą w grę inne składniki, poza tymi trzema, ponieważ moim zamierzeniem bylo zrobienie koreczków w kolorach flagi Włoch (zaznaczam - w kolorach, nie w kolejności kolorów ) Ot, taki kaprys ;P
    Komentarz
  • agus87, 2010-09-22 13:43:08
    agus87
    a na czym to jest powbijane ?
    bo nie napisane..
    Komentarz
  • Knife_Girl, 2010-10-30 17:25:17
    Knife_Girl
    Na czym - w sensie na czym powbijane są składniki? Czy na czym powbijane są koreczki?

    Składniki nabijane są na szpadki do koreczków.

    Koreczki nie są na niczym powbijane, tylko ułożone na talerzyku
    Komentarz
  • gaga87, 2010-12-27 14:02:36
    gaga87
    1
    Bardzo proste, a jakie sympatyczne danie Idealny dobór składników, iście włoski
  • aaabbbcccdddeeefffggg, 2012-04-25 15:53:56
    aaabbbcccdddeeefffggg
    -1
    wyglądają pysznie i z pewnością takie są ... zdecydowanie nie psułabym niczym ich smaku ... jeżeli dla kogoś są za mało urozmaicone, to inne można zrobić z kabanosikiem, oliwką, serkiem żółtym, winogronkiem, orzeszkiem itp i razem z nimi powbijać np do połówki jabłka... wtedy będzie różnorodnie i dla każdego coś pysznego ... świetny pomysł z listkiem bazylii

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem