Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Bułeczki greckie

autor: , kategoria: bułki i rogaliki, kuchnia grecka , dodano: 2010-01-05
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Bułeczki greckie
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Bułeczki greckie

Składniki:

Przygotowanie:

Mąkę przesiać, dodać drożdże instant i olej. Sól rozpuścić w ciepłej wodzie, wlać do mąki, wyrobić luźne ciasto. Postawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Ciasto podzielić na 8 kawałków; uformować spłaszczone podłużne bułeczki. Piec w piekarniku
Piekarnik gazowy: temperatura 180° C (nie powinien być podgrzany)
Piekarnik elektryczny: temperatura 180° C (powinien być podgrzany).

Jajka ubić na pianę, dodać zioła, ser żółty, ser feta. Masę wymieszać i nałożyć na bułeczki. Ułożyć bułeczki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, piec ok. 30 min.
Podawać na ciepło z ketchupem.

Do bułeczek można również dodać pomidory lub podsmażone pieczarki (najlepiej układać je pod nadzieniem serowym).

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 8 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • Sweetys, 2010-01-05 20:25:00
    Sweetys
    1
    Koniecznie muszę wypróbować, akurat wszystkie składniki są ;D
  • Wenila, 2010-01-05 22:52:34
    Wenila
    1
    hmmm...coś nowego

    takiego czegos jeszcze nie robiłam więc następne w kolejce do wykonania.
    Zapowiada sie ciekawie, chociaż jak zwykle poddałabym jakieś modyfikacje. Jakiś farsz albo podane z salatką warzywną bo same to troche postne. Standardowo dodanie warzyw i bedzie git!

    Smacznego
  • earring, 2010-02-01 16:36:22
    earring
    1
    Bardzo ciekawy przepis i ....
    chyba pyszny D
  • malwowa, 2010-04-20 17:09:32
    malwowa
    0
    mmmm bazylia, ser feta.......
    brzmi smakowicie!
    może kiedyś i ja je zrobię!
    5 za jasno napisany przepis!
  • koszatniczka320, 2010-05-24 12:01:01
    koszatniczka320
    weekend mieliśmy słoneczy więc nie obyło się bez grilla zrobiłam te bułeczki i przyznaje że są niesamowite! wszyscy się zachwycali tym wyrobem miały lepsze wzięcie niż karkówka!
    Komentarz
  • koszatniczka320, 2010-05-24 12:02:56
    koszatniczka320
    1
    no i zapomniałam oceny :P
  • Forget_me, 2010-07-28 12:44:56
    Forget_me
    1
    Nie mogę się już doczekać, kiedy wypróbuję ten przepis!!! Uwielbiam fetę i myślę, że może super smakować jako farsz do bułeczek
  • Paula_86, 2011-12-04 14:49:01
    Paula_86
    trochę nie rozumiem jak długo mam piec te bułeczki bez farszu? potem mam wyjąć, nałożyć farsz i znów piec?
    Komentarz
  • Zielonooka2323, 2012-02-22 10:24:18
    Zielonooka2323
    1
    Rewelacyjne! Nawet moja dwulatka zjadła dwie








  • Unla, 2012-12-29 10:37:39
    Unla
    No ja właśnie też nie rozumiem tego etapu pieczenia???
    Komentarz
  • pokrecona120, 2013-10-29 14:33:07
    pokrecona120
    0
    Pychota!!!!!Zapach niesamowity..
  • PatrykLubik, 2017-03-01 10:22:25
    PatrykLubik
    a mąka pszenna?? jaka? tortowa? uniwersalna? od lat używam mąk z Polskich Młynów i jestem zadowolona, ale zastanawiam się czy by nie spróbować z mąki o obniżonej zawartości glutenu.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 3
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Naleśniki z kurczakiem typu gyros
  • Mniam: 2
    Omlet graham z papryką i pieczarkami
  • Mniam: 2
    PLACUSZKI bezglutenowe, wegańskie, roślinne, paleo