Biszkopt

autor: , kategoria: torty , dodano: 2010-01-05
  • Biszkopt

Składniki:

  • jajka [6 szt.] (średniej wielkości)
  • cukier [1 szklanka]
  • proszek do pieczenia [1 łyżeczka] (płaska)
  • mąka [1 szklanka]

Przygotowanie:

1. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.
2. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać.
3. Wylać na formę do pieczenia posmarowaną margaryna i wysypaną bułką tartą.
4. Piec 160-180*/ 30-40 min.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 20

Polecany film:

Tiramisu

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta