Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Pomidory z sosem czosnkowym i serem

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2010-01-06
  • Pomidory z sosem czosnkowym i serem

Składniki:

Przygotowanie:

Pomidory kroimy w grube plastry - z dużego pomidora wychodzą około 3 lub 4 plastry. Solimy i pieprzymy.
W miseczce przygotowujemy sos: Majonez mieszkamy z gęstą śmietaną - tak by był gęsty i nie spływał z pomidorków. Następnie miażdzymy czosnek i nacieramy nim pomidory. Nakładamy przygotowany wcześniej sos na pomidory a wierzch posypujemy startym serem gouda.
Do dekoracji talerza można użyć sałaty ozdobnej karbowanej na której ułożymy nasze przepyszne pomidorki.

    Śr. ocena: 4.75 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: ciastka dyniowe

Komentarze

  • 28nana, 2010-01-07 08:09:19
    28nana
    1
    szybka, sycąca i bardzo smaczną przekąska...
    czosnek i pieprz fajnie łamią delikatną mdławość majonezu i sera...

    w wersji którą kiedyś jadłam ser został wymieszany z sosem majonezowym i muszę powiedzieć że efekt był równie udany

    i tak sobie myślę... kurcze a jakby to spróbować tak dla hecy trochę zapiec... hmmm....
    taaa....
  • mk_cafe, 2010-01-11 17:12:39
    mk_cafe
    1
    przepis świetny! szybki, smaczny i nawet efektownie wygląda - takie zestawienie lubię najbardziej!

    Proponuję, tym którzy maja podobny smak - na ostro - co ja jeden składnik więcej. Do majonezu i śmietany dodaję wasabi - kuleczkę wielkości ziarnka grochu - wspaniale zaostrza smak a i zieleń w kontraście z czerwonymi pomidorkami wpływa na zmysły...

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Omlet graham z papryką i pieczarkami
  • Mniam: 2
    PLACUSZKI bezglutenowe, wegańskie, roślinne, paleo
  • Mniam: 32
    Cukinia faszerowana mięsem mielonym
  • Mniam: 2
    Makaron w sosie śmietanowo szpinakowym z kurczakiem