Ciasteczka serowe na kleiku ryżowym

autor: , kategoria: ciasteczka, bezglutenowe , dodano: 2010-01-07
  • Ciasteczka serowe na kleiku ryżowym

Składniki:

Przygotowanie:

Ser rozdeptać na drobno widelcem, wlać masło, wymieszać dokładnie. Wbić jajko, wymieszać. Wsypać kleik po troche, razem z nim proszek do pieczenia, każdą partię mieszać do uzyskania gładkiego ciasta.

Piekarnik nagrzac do 200 stopni, wyłożyć papierem blachę.

Odrywać z ciasta porcje wielkosci orzecha włoskiego, toczyć kulki, kłaść na papier w odległości 4-5 cm (kulki sie rozpływają, ale nie na płask, więc nie ma ryzyka sklejenia).

Piec ok. 15 minut / na złoto.

Ilość kleiku można zmieniać zależnie od wilgotności sera. Podane proporcje są dla sera dość suchego. Ew. można dodać kilka łyżek śmietany.

Bez proszku rosną gorzej, ale są zupełnie bezglutenowe

Wychodzą ok. 2 blachy ciastek.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe