Krewetki w cieście z sosem czosnkowym

autor: , kategoria: owoce morza, kuchnia śródziemnomorska , dodano: 2010-01-08
  • Krewetki w cieście z sosem czosnkowym

Składniki:

Przygotowanie:

Wszystkie składniki ciasta mieszamy na gładką masę, musi być gęsta i jeżeli jest zbyt rzadka to dodajemy mąkę.
Wszystkie składniki sosu mieszamy w salaterce - sos musi być ostry, pikantny.
Na patelni podgrzewamy olej.
Krewetki - najlepsze są te duże - obieramy z twardego pancerzyka i maczamy w cieście po czym dajemy na patelnię i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Krewetki podajemy na talerzu z sosem czosnkowym - można na ciepło i na zimno.
Są wyśmienite i chrupiące.
Życzymy smacznego!

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 15

Komentarze

  • 28nana, 2010-01-08 12:07:21
    28nana
    wszystko cudnie i wogóle...

    ale chciałabym znaleźć sklep gdzie mogłabym za 20 królewskich krewetek zapłacić mniej niż 20 zł .... chlip chlip chlip
    Komentarz
  • joanasz, 2010-06-18 15:21:31
    joanasz
    1
    musze wyprubowac ale w wersji dukanowej
  • Kama24, 2011-04-13 18:15:12
    Kama24
    W tesco są tanie
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem