Szpinak na makaronie

autor: , kategoria: makarony , dodano: 2010-01-08
  • Szpinak na makaronie

Składniki:

  • makaron
  • szpinak (mrożony lub świeży, liście)
  • ser lazur (lub inny podobny niebiesko zielony)
  • śmietana (18%)
  • sól morska
  • pieprz biały
  • gałka muszkatołowa
  • czosnek

Przygotowanie:

Makaron gotujemy. Do garnka wrzucamy szpinak mrożony lub swieży, bez żadnego tłuszczu, jak się zagrzeje (rozmrozi, udusi) wrzucamy zmiażdżony ząbek czosnku, kruszymy ser i mieszamy aż się rozpuści, dodajemy przyprawy a na koniec śmietanę ( bez śmietany też dobre).
Proporcje na dwie glodne osoby to paczka szpinaku, opakowanie (trójkąt) sera, pól kubka małej śmietany.
Ja osobiście wolę więcej szpinaku niż makaronu, dlatego taki tytuł:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: kluseczki gnocchi ze szpinakiem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem