Ryba z warzywami

autor: , kategoria: ryby , dodano: 2010-01-08
  • Ryba z warzywami

Składniki:

  • mrożonka - mieszanka warzywna (wedle upodobań)
  • mleko
  • mąka pszenna
  • masło
  • sól
  • gałka muszkatołowa
  • filety rybne (mrożone lub świeże, raczej filet bez skóry)

Przygotowanie:

Przygotowujemy sos beszamelowy. Łyżka masła rozpuszczona, na to łyżka mąki, szybko mieszamy, wlewamy szklankę mleka i mieszamy aż zrobi się średnio gęsty sos, doprawiamy solą, pieprzem i gałką.
Naczynie do zapiekania smarujemy masłem na to kładziemy rybę (jak mrożona to nie rozmrażam wcześniej) na to wsypujemy warzywa (też nie rozmrażam), posypuję solą , zalewam sosem beszamelowym i wkładam do gorącego (180 st) piekarnika. Piekę 20 minut przykryte, a potem w zależności od ilości, grubości filetów, wielkości naczynia jeszcze trochę, aż się upiecze.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe