Karmelizowana pierś z kurczaka w sosie cytrynowo-mietowym

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2010-01-08
  • Karmelizowana pierś z kurczaka w sosie cytrynowo-mietowym

Składniki:

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka dokładnie umyć,następnie pokroić w grube paseczki.Zalać je w miodzie i pozostawić na 12h w lodówce.Następnie włożyć mięsko do rozgrzanego piekarnika (150 stopni) do momentu aż mięsko będzie miało złocisty kolor.
Wycisnąć sok z cytrynek wlać do małego rondelka,do soku wsypać cukier puder.Oczywiście tak aby smak sosu był słodko-kwaśny.Posiekać świeżą miętę i wsypać ją do sosu,lekko zagotować.Gotową pierś rozłożyć na półmisku,polać sosem,przybrać listkami mięty oraz cytrynką.
Smacznego ;0)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem