Karmelizowana pierś z kurczaka w sosie cytrynowo-mietowym

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2010-01-08
  • Karmelizowana pierś z kurczaka w sosie cytrynowo-mietowym

Składniki:

  • miód [10 ] (łyżek)
  • cukier puder
  • cytryna [6 ] (sztuk)
  • pierś kurczaka [1 kg]
  • mięta [1 op.] (świeża)

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka dokładnie umyć,następnie pokroić w grube paseczki.Zalać je w miodzie i pozostawić na 12h w lodówce.Następnie włożyć mięsko do rozgrzanego piekarnika (150 stopni) do momentu aż mięsko będzie miało złocisty kolor.
Wycisnąć sok z cytrynek wlać do małego rondelka,do soku wsypać cukier puder.Oczywiście tak aby smak sosu był słodko-kwaśny.Posiekać świeżą miętę i wsypać ją do sosu,lekko zagotować.Gotową pierś rozłożyć na półmisku,polać sosem,przybrać listkami mięty oraz cytrynką.
Smacznego ;0)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Łosoś z warzywami

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem