Carpaccio z wołowiny

autor: , kategoria: przekąski na zimno, kuchnia włoska , dodano: 2009-10-29
  • Carpaccio z wołowiny

Składniki:

  • polędwica wołowa [40 dag]
  • pieczarki (kilka małych)
  • kapary [2 łyżeczki]
  • seler naciowy [1 ] (łodyga)
  • sok z cytryny
  • oliwa
  • sos sojowy
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Mięso (najlepiej lekko zmrożone) umyć, osuszyć i pokroić na cieniutkie plasterki. Na każdym plasterku położyć umytą pieczarkę skropioną sokiem z cytryny pokrojoną w płatki, kilka kawałków selera naciowego i 2–3 kapary. Całość skropić sosem sojowym i oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Tak przygotowane plasterki mięsa zwinąć w ruloniki, ułożyć na półmisku i przybrać zieloną sałatą.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Triki Weroniki: Jak sprawić, by olej nie pryskał podczas smażenia?

Komentarze

  • ewelline, 2010-01-09 01:57:31
    ewelline
    surowe mięso mnie odpycha
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta