Carpaccio z wołowiny

autor: , kategoria: przekąski na zimno, kuchnia włoska , dodano: 2009-10-29
  • Carpaccio z wołowiny

Składniki:

Przygotowanie:

Mięso (najlepiej lekko zmrożone) umyć, osuszyć i pokroić na cieniutkie plasterki. Na każdym plasterku położyć umytą pieczarkę skropioną sokiem z cytryny pokrojoną w płatki, kilka kawałków selera naciowego i 2–3 kapary. Całość skropić sosem sojowym i oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Tak przygotowane plasterki mięsa zwinąć w ruloniki, ułożyć na półmisku i przybrać zieloną sałatą.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • ewelline, 2010-01-09 01:57:31
    ewelline
    surowe mięso mnie odpycha
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe