Tort kokosowo-ananasowy z białą czekoladą

autor: , kategoria: torty , dodano: 2010-01-08
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tort kokosowo-ananasowy z białą czekoladą
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Tort kokosowo-ananasowy z białą czekoladą

Składniki:

Przygotowanie:

Biszkopt pieczemy wg tego co podałam w swoich przepisach lub wg własnego przepisu.

Przekrajamy na 3 części.

Dzień wcześniej:
podgrzewamy śmietanę w garnuszku i rozpuszczamy w niej czekoladę.Zostawiamy na noc w lodowce.
Następnego dnia ubijamy całość i dodajemy wiórków kokosowych wg uznania.

Robimy poncz:
Sok z 1 puszki wylewamy do szklanki i dodajemy do niego spirytus albo wódkę wg uznania.

Nasączamy nim pierwszy blat biszkoptu i nakładamy nasz krem.Całkiem sporo.Na krem kładziemy krążki ananasa,a luki zapełniamy pokrojonymi kawałeczkami.
Kładziemy kolejny blat ciasta i potarzamy czynność.
Trzeci blat kładziemy i smarujemy pozostałą resztą kremu.

Na wierzch można położyć 3 krążki ananasa i całość obsypujemy wiórkami kokosowymi.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 70 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 15

Komentarze

  • ewelline, 2010-01-09 01:19:17
    ewelline
    Bardzo fajny prosty przepis
    Komentarz
  • Sensuel, 2010-02-10 15:57:32
    Sensuel
    Tort ma nazwę PINACOLADA o której najwidoczniej zapomniałam.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe