Ryba w zalewie

autor: , kategoria: ryby , dodano: 2010-01-10
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ryba w zalewie
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ryba w zalewie

Składniki:

Przygotowanie:

1. Rybę umyć i pokroić na średnie kawałki.

2. Z mąki, jajka, wody, 1,5 łyżki vegety i majeranku zrobić ciasto naleśnikowe - musi być geste. Ciasto wymieszać z ryba.

3. Na rozgrzanym oleju smażymy rybę w cieście naleśnikowym.

4. Ogórki i paprykę pokroić w paseczki.

5. Cebule pokroić w paseczki zeszklić na patelni.

6. Do rondla wlać 2 szklanki wody, 1/4 szklanki oleju, 3 łyżki cukru, koncentrat pomidorowy, 3 łyżki keczupu, 3 łyżki octu i sol do smaku. Składniki te zagotować.

7. W szklanym naczyniu układać warstwowo: ryba, papryka, cebula, ogórki, ryba, papryka... na koniec zalać wszystkie składniki zalewą.

Potrawę spożywać po schłodzeniu w lodówce .

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • MamKalosze, 2010-07-25 11:34:51
    MamKalosze
    wszytka rybkę wylać na patelnie (nie wyjdzie papka?), czy kłaść po kawałku (ale ciasto wtedy spłynie) ??
    Komentarz
  • Przeginka, 2010-09-11 23:24:39
    Przeginka
    Danie jest przepyszne. Znam je co prawda z innego źródła i robiłam je wcześniej. W mojej rodzinie robi furorę.
    Komentarz
  • Przeginka, 2010-09-11 23:25:46
    Przeginka
    Do MamKalosze ;-) Kłaść po kawałku, obtaczając w cieście.
    Komentarz
  • ewelline, 2010-11-01 10:37:36
    ewelline
    Można również wylać wszystko na patelnie z ciastem ale ja wole kłaść łyżka po kawałku.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe