Sos sałatkowy

autor: , kategoria: sosy , dodano: 2010-01-10
  • Sos sałatkowy

Składniki:

Przygotowanie:

Cytrynę opłukać i zetrzeć skórkę na tarce o drobnych oczkach.
Bazylię opłukać i posiekać.

Do miski kolejno dodawać ocet ryżowy, sok z cytryny, skórkę z cytryny, bazylię i musztardę. Wszystko dokładnie wymieszać.

Składniki dokładnie wymieszać używając trzepaczki, następnie cały czas mieszając dodawać oliwę z oliwek. Na końcu sos doprawić do smaku solą i pieprzem.

Uwagi:
Sos powinien wyjść kremowy.
Oliwę z oliwek należy dodawać bardzo wolno, cały czas mieszając.
Sos można przechowywać w lodówce do 3 dni.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 5 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe