Penne z pesto i czosnkiem

autor: , kategoria: makarony, kuchnia włoska , dodano: 2010-01-10
  • Penne z pesto i czosnkiem

Składniki:

  • makaron penne [500 g]
  • sos pesto
  • majonez
  • czosnek
  • oregano
  • bazylia
  • śmietana (lub jogurt)

Przygotowanie:

Makaron ugotować al dente.

W międzyczasie zrobić sos czosnkowy. Do miseczki dajemy ok.3 łyżki majonezu. Na każdą łyżkę majonezu dodajemy 2 łyżki śmietany lub jogurtu. Do tego przeciskamy ząbki czosnku, ilość w zależności od tego jak kto lubi. Na średnio intensywny wystarcza 4 średnie ząbki. Doprawiamy bazylią i oregano lub mieszanką przypraw kuchni włoskiej.

Po odcedzeniu makaronu zostawiamy go w garnku, dodajemy ok.2-3 łyżki pesto i nasz sos czosnkowy. Mieszamy wszystko dokładnie. Po nałożeniu na talerz posypujemy tartym serem. Voila!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: pascha wielkanocna

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką