Gulasz węgierski

autor: , kategoria: z wołowiny, kuchnia węgierska , dodano: 2009-10-29
  • Gulasz węgierski

Składniki:

Przygotowanie:

Mięso pokroić w kostkę o boku 3-4 cm. Na oleju podsmażyć posiekaną cebulę, dodać mięso i smażyć, aż nabierze złotawego koloru. Posypać mieloną papryką. Kostkę bulionową rozpuścić w 1/2 szklanki wody, wlać do mięsa i dusić ok. 30 min. Mięso powinno zmięknąć. Ziemniaki obrać i pokroić w półplasterki, dodać do mięsa wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pomidorami oraz pokrojoną w paseczki papryką. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Kiedy ziemniaki będą miękkie, danie jest gotowe.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • kassiek90, 2010-03-29 21:59:45
    kassiek90
    1
    Gulasz wygląda smakowicie Chyba się skuszę i zrobię

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe