Sałatka z rucolą

autor: , kategoria: sałatki , dodano: 2010-01-10
  • Sałatka z rucolą

Składniki:

  • papryka [1 szt.]
  • ogórek zielony [1 szt.]
  • pomidorki koktajlowe [1 op.] (czyli ok.200g)
  • cebula czerwona [1 szt.] (opcjonalnie)
  • ser żółty (opcjonalnie)
  • sos włoski do sałatek [1 op.]
  • rukola [300 g]

Przygotowanie:

Wszystkie warzywa myjemy. Rucolę osuszamy i wkładamy do miski. Ogórka kroimy w półplasterki, paprykę w kostkę lub w króciutkie paseczki. Pomidorki koktajlowe możemy zostawić w całości lub przekroić na pół. Jeżeli akurat ich nie mamy, możemy pokroić w kostkę normalnego pomidora. Cebulę obieramy i kroimy w kółeczka. Ser żółty kroimy w drobną kosteczkę. Wszystko wkładamy do miski. Sos włoski przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu(zwykle jest to 3 łyżki oleju i 3 łyżki wody). Dodajemy do warzyw. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok.5-10min żeby się "przegryzła". Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka na sałacie

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką