Sałatka z rucolą

autor: , kategoria: sałatki , dodano: 2010-01-10
  • Sałatka z rucolą

Składniki:

Przygotowanie:

Wszystkie warzywa myjemy. Rucolę osuszamy i wkładamy do miski. Ogórka kroimy w półplasterki, paprykę w kostkę lub w króciutkie paseczki. Pomidorki koktajlowe możemy zostawić w całości lub przekroić na pół. Jeżeli akurat ich nie mamy, możemy pokroić w kostkę normalnego pomidora. Cebulę obieramy i kroimy w kółeczka. Ser żółty kroimy w drobną kosteczkę. Wszystko wkładamy do miski. Sos włoski przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu(zwykle jest to 3 łyżki oleju i 3 łyżki wody). Dodajemy do warzyw. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok.5-10min żeby się "przegryzła". Smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe