Pomidory faszerowane szynką

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2010-01-11
  • Pomidory faszerowane szynką

Składniki:

Przygotowanie:

Jajka ugotuj na twardo, a po ich ostudzeniu pokrój na drobna kostkę (nie musi być starannie). Szynkę również pokrój w kwadraciki.

Pomidory umyj, zetnij wierzchy i wydrąż miąższ (ja używam specjalnej łyżeczki - tak jest najszybciej). Postaw do góry nogami, aby sok wyciekł.

Do miski włóż majonez, jajka i szynkę. Dokładnie wymieszaj.

Masą napełnij pomidory i obsyp drobno posiekana natka pietruszki.

Ja podaje na liściach sałaty - dla kontrastu, ale sprawa podania zostaje otwarta... Jeśli zauważysz, ze pomidory nie chcą stać, tylko się kołyszą - delikatnie zetnij 2mm od spodu, aby uzyskać płaską powierzchnię.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem