Zupa-krem z zielonego groszku

autor: , kategoria: zupy kremy, kuchnia polska , dodano: 2010-01-11
  • Zupa-krem z zielonego groszku

Składniki:

Przygotowanie:

Groszek wraz z zalewą zmiksować, połączyć z rosołem, zagotować.
Mąkę wymieszać z zimnym mlekiem i dodać do zupy, wymieszać, zagotować i doprawić do smaku.
Po zdjęciu z ognia dodać śmietany i żółtka. Ja zawsze zostawiam trochę śmietany, aby udekorować "zawijasem" każdy talerz z zupą.
Oprószyć koperkiem.
Proponuję podawać z grzankami (osobiście korzystam z tych gotowych - Mamut z ziołami).

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • marissima, 2010-06-16 10:05:09
    marissima
    bardzo dobry przepis tylko wolałabym bulion niz kostkę rosołową
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe