Zawijaski z serem i boczkiem

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2010-01-11
  • Zawijaski z serem i boczkiem

Składniki:

  • ser żółty [8 plastrów]
  • boczek [8 plastrów] (cienkie)
  • masło [1 łyżka]
  • tymianek
  • pieprz
  • parówki [8 szt.] (cienkie)

Przygotowanie:

Parówki obrać z osłonek i nakroić wzdłuż jednej strony.
W nacięcie wsunąć po plasterku żółtego sera.
Każdą parówkę owinąć boczkiem, posypać tymiankiem i pieprzem. Spiąć wykałaczkami.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem i zapiekać w temperaturze 200 stopni przez 20min aż ser się rozpuści.

Podawać od razu z keczupem lub świeżym pomidorkiem pokrojonym w ćwiartki.

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Popcorn - kalorie

Komentarze

  • bluegirl, 2010-02-26 13:07:02
    bluegirl
    2
    Kilkukrotnie robiłam, ale jako że nie dorobiłam się jeszcze naczynia żaroodpornego to je smażyłam - ok 5-8 min.
    Zawinięte w boczek parówki układałam na patelni z podgrzanym olejem.
    Przypuszczam że zapiekane mogą wyjść smaczniejsze, nie są chyba tak tłuste jak te smażone.
    Tylko że niczym ich nie doprawiałam przed smażeniem, muszę następnym razem pamiętać o tymianku i pieprzu.
  • asik175, 2011-12-01 15:14:35
    asik175
    do bluegirl: nastepnym razem nie dodawaj oleju na patelnie to nie beda az tak tluste boczek sam w sobie jest mega tlusty i podczas smazenia wytwarza wlasny tluszcz wiec nie musisz sie obawiac o przypalenie
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe