Zawijaski z serem i boczkiem

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2010-01-11
  • Zawijaski z serem i boczkiem

Składniki:

Przygotowanie:

Parówki obrać z osłonek i nakroić wzdłuż jednej strony.
W nacięcie wsunąć po plasterku żółtego sera.
Każdą parówkę owinąć boczkiem, posypać tymiankiem i pieprzem. Spiąć wykałaczkami.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem i zapiekać w temperaturze 200 stopni przez 20min aż ser się rozpuści.

Podawać od razu z keczupem lub świeżym pomidorkiem pokrojonym w ćwiartki.

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • bluegirl, 2010-02-26 13:07:02
    bluegirl
    2
    Kilkukrotnie robiłam, ale jako że nie dorobiłam się jeszcze naczynia żaroodpornego to je smażyłam - ok 5-8 min.
    Zawinięte w boczek parówki układałam na patelni z podgrzanym olejem.
    Przypuszczam że zapiekane mogą wyjść smaczniejsze, nie są chyba tak tłuste jak te smażone.
    Tylko że niczym ich nie doprawiałam przed smażeniem, muszę następnym razem pamiętać o tymianku i pieprzu.
  • asik175, 2011-12-01 15:14:35
    asik175
    do bluegirl: nastepnym razem nie dodawaj oleju na patelnie to nie beda az tak tluste boczek sam w sobie jest mega tlusty i podczas smazenia wytwarza wlasny tluszcz wiec nie musisz sie obawiac o przypalenie
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem