kolorowe koreczki w jabłkowej podstawce

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2010-01-12
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! kolorowe koreczki w jabłkowej podstawce
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! kolorowe koreczki w jabłkowej podstawce

Składniki:

Przygotowanie:

Wszystkie składniki zostały podane bez ilości, gdyż chyba byłoby to bez sensu.

w jaki sposób kroimy?
- kabanosa kroimy na małe kawałeczki
- kiełbasę na plasterki
- paprykę na kwadraciki
- ogórka konserwowego na plasterki
- pomidorki koktailowe przekrajamy na pół (najlepiej wybrać takie mniejsze)
- ser żółty kroimy na niedużej ilości kosteczkę
- oliwki zostawiamy w całości.

Składniki nabijamy na wykałaczki :)

Oczywiście nie wszystkie składniki na raz ;) Najlepiej zrobić różne warianty, by każdy znalazł coś dla siebie. Z doświadczenia wiem, że mężczyźni raczej nie przepadają za koreczkami z oliwkami.

Dla mnie jednak podstawą jest kiełbaska (lub kabanos), ogórek i ser żółty. Reszta składników już wedle upodobań. Najlepiej, żeby pomidorek był na górze, bo pomiędzy innymi może się zmiażdżyć ;)

Żeby nasze koreczki wyglądały jeszcze atrakcyjniej, wbijamy je w przekrojone na pół jabłko leżące na talerzyku :)

    Śr. ocena: 4.80 / recenzji: 5 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • dorciaj, 2010-01-19 17:19:41
    dorciaj
    1
    Wielki "+" za pomysł na podstawkę, zawsze się namęczę ustawiając koreczki na płaskim talerzu, który zajmuje dużo miejsca. A jabłko najeżone będzie super rozwiązaniem )))
  • Rodzynka1989, 2010-01-19 18:38:28
    Rodzynka1989
    1
    U mnie również duży plus za ciekawą podstawkę. Dorzuciłabym może jeszcze do urozmaicenia koreczków jakieś pikle-świetnie się nadają. Ja czasami na dół koreczków daję chlebek pokrojony w kosteczkę albo trójkąciki (w zależności od weny twórczej ).
  • earring, 2010-01-20 20:53:10
    earring
    1
    Podstawka naprawdę oryginalna, ale całe koreczki zyskały mój entuzjazm. Bardzo mi się podoba i już daję najwyższą ocenę. A wypróbuję przy najbliższej okazji
  • kasiasiar, 2010-01-30 19:20:55
    kasiasiar
    1
    jak robie więcej koreczków to wbijam je w przekrojona na pół kapustę włoską.
    Koreczki to hit każdej imprezy.
    Smakuja wybornie i są ozdoba stołu!
  • Zawsze Czysto, 2013-04-08 22:06:42
    Zawsze Czysto
    0
    Bardzo ciekawy pomysł z podstawką.
    Koreczki są podstawą każdej imprezy u Nas w domu.
    Mozna dodac kawałek grzanki pod spód dla smaku i lepszego trzymania koreczka

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem