MASA BUDYNIOWA Z GALARETKĄ

autor: , kategoria: ciasta z masą , dodano: 2010-01-12
  • MASA BUDYNIOWA Z GALARETKĄ

Składniki:

  • mleko [0.5 l]
  • cukier [0.5 szklanki]
  • cukier waniliowy [1 op.]
  • żółtko z jajka [2 szt.]
  • jajka [1 szt.]
  • mąka pszenna [1 łyżka]
  • mąka ziemniaczana [1 łyżka]
  • galaretka [1 op.]
  • masło [20 dag]
  • budyń [1 op.] (waniliowy)

Przygotowanie:

Odlać pół szklanki mleka, resztę zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W pozostałym mleku rozmieszać budyń, obie mąki, jajko i żółtka, wlać do gotującego mleka i zagotować jak budyń. Do gorącej masy wsypać suchą galaretkę i dokładnie wymieszać. Gdy masa przestygnie, ale jest jeszcze letnia zmiksować ją z margaryną.

Zamiast galaretki truskawkowej można użyć innej w celu uzyskania pożądanego koloru i smaku.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: ciasto z budyniem i jabłkami

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem