MASA BUDYNIOWA Z GALARETKĄ

autor: , kategoria: ciasta z masą , dodano: 2010-01-12
  • MASA BUDYNIOWA Z GALARETKĄ

Składniki:

Przygotowanie:

Odlać pół szklanki mleka, resztę zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W pozostałym mleku rozmieszać budyń, obie mąki, jajko i żółtka, wlać do gotującego mleka i zagotować jak budyń. Do gorącej masy wsypać suchą galaretkę i dokładnie wymieszać. Gdy masa przestygnie, ale jest jeszcze letnia zmiksować ją z margaryną.

Zamiast galaretki truskawkowej można użyć innej w celu uzyskania pożądanego koloru i smaku.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe