kurczak w wiórkach kokosowych

autor: , kategoria: z drobiu, kuchnia fusion , dodano: 2010-01-12
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! kurczak w wiórkach kokosowych
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! kurczak w wiórkach kokosowych

Składniki:

  • pierś kurczaka [1 szt.] (podwójna)
  • jajka [1 szt.]
  • mąka pszenna [3 łyżki]
  • mąka ziemniaczana [3 łyżki]
  • wiórki kokosowe [3 łyżki]
  • sos sojowy (ilość do zalania mięska, jako marynata)
  • olej słonecznikowy [5 łyżek] (do smażenia)
  • woda [1 łyżka]

Przygotowanie:

1. Pierś kurczaka myjemy, odcinamy co zbędne i kroimy w kostkę. Wkładamy do miseczki, zalewamy sosem sojowym. Odkładamy do lodówki na min. godzinę.

2. Jajko, mąkę, wiórki i wodę mieszamy na gęste ciasto. Wrzucamy do tego kurczaka, mieszamy.

3. Olej rozgrzewamy na patalni. Kurczaka smażymy aż uzyska złoty kolor.


Na zdjęciu podany z własnoręcznie przygotowanym chińskim daniem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 80 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z kukurydzą

Komentarze

  • malena678, 2012-07-08 22:10:00
    malena678
    Suuuuper połączenie piersi i wiórek kokosowych a sos sojowy też uwielbiam koniecznie wypróbuję Twój przepis
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem