Napoleonka bez pieczenia

autor: , kategoria: ciasta z masą , dodano: 2010-01-12
  • Mniam: 3
    Mniam zdjęcie! Napoleonka bez pieczenia
    Mniam: 3
    Mniam zdjęcie! Napoleonka bez pieczenia

Składniki:

Przygotowanie:

4 Szkl. mleka zagotować z cukrem ,cukrem waniliowym i margaryną.Pozostałe zimne mleko wymieszać z budyniem,mąką i żółtkami.Wlać do gotującego się mleka.Mieszać aż masa zgęstnieje.

Połowę herbatników ułożyć w formie posmarowanej masłem ,przykryć gorącym kremem i resztą herbatników.

Polac polewą czekoladową i schłodzić w lodówce.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 5 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Komentarze

  • ijaa, 2010-01-12 18:39:32
    ijaa
    Super szybkie i apetycznie wygląda. Na pewno wypróbuję
    Komentarz
  • Lucy88, 2011-05-20 15:32:59
    Lucy88
    1
    wczoraj zrobiłam

    Pychota!! dziś ciasta już nie ma. bardzo szybko się robi ja zamaist margaryny dalam maslo reszta wedle przepisu

    najlepsze na drugi dzień na śniadanie

  • misunderstood, 2011-05-29 15:44:26
    misunderstood
    jest jakiś sposób na to, by nie zostały grudki po połączeniu? sorki, jestem początkująca
    Komentarz
  • xaureliss, 2011-05-30 18:45:08
    xaureliss
    jadłam to ciasto kiedyś u znajomej mojej Mamy
    Pamiętam, ze mi niesamowicie smakowało, a nazwy oraz przepisu nie potrafiłam sprecyzować, a tu wszystko jasne!
    Muszę wypróbować przepis, aczkolwiek zrobię sobie małą porcję, ponieważ na diecie nie będzie to dla mnie dobre.. heh
    W każdym razie napisze jak się udało.
    Pozdrawiam!
    Komentarz
  • AScott, 2011-06-04 17:12:03
    AScott
    2
    Świetny przepis Szybki, proste składniki które są obecne w każdym domu no i smaaaak ^_^ Mnie zaskoczyli niespodziewani goście, a że nie miałam nic do postawienia na stole, chwila moment i wszyscy rozkoszowali się napoleonkami "INACZEJ".
    Ogólnie to przy drugim podejściu wzięłam waniliowy budyń, a że w sklepie nie mieli polewy czekoladowej (O_O) to kupiłam nutelle w słoiku a la szklanka i podgrzałam w mikrofali (tu uwaga - trzeba pilnować by czekolada się nie spaliła ). Też rewelacyjnie wyszło XD

    A rada dla Mis -> żeby nie były grudki trzeba ściągnąć garnek z ognia przed wlaniem budyniowej części i szybko i energicznie machać trzepaczką Wtedy żadne grudki się nie pojawią
  • Sandra89, 2011-06-12 16:02:43
    Sandra89
    2
    Ciasto szybkie, pyszne i proste !!! Masa budyniowa kremowa mniam.
  • xaureliss, 2011-06-13 18:16:56
    xaureliss
    A ja napiszę swoją wersję, zainspirowałaś mnie tym przepisem, dlatego piszę tutaj
    Ułożyłam zmoczone w mleku herbatniczki, na nie wylałam ugotowany budyń waniliowy i przyłożyłam zmoczonymi herbatnikami wyszło równie pysznie.
    Pozdrawiam!
    Komentarz
  • RaSpBeRrY_GuM, 2011-07-23 19:55:49
    RaSpBeRrY_GuM
    1
    Jeaaah zrobilam je i jest... przepyszne nawet mojej mamie bardzo smakuje ktora oczywiscie czasami lubie powybrzydzac. Nie wiem dlaczego ale po zjedzeniu tego ciasta przypomniala mi sie kremowka papieska
  • madziq111, 2012-03-08 16:43:29
    madziq111
    a ja chcialabym zapytac czy te 5 szklanek mleka to bedzie w sumie 1 litr mleka? bo nie wiem jakich szklanek mam uzyć takich o pojemnosci 200ml czy takich o pojemnosci 250ml. Prosze o odpowiedz
    Komentarz
  • aaniaa228, 2012-12-11 18:56:09
    aaniaa228
    Jeśli chodzi o herbatniki to paczki ilu gramowe mają byc?
    Komentarz
  • Lolita789, 2014-03-26 13:20:43
    Lolita789
    0
    super szybkie i pyszne !!! herbatniki 1 paczka po 50gram

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe