PIECZONY FILET Z KURCZAKA

autor: , kategoria: z drobiu, dodano: 2010-02-07
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! PIECZONY FILET Z KURCZAKA
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! PIECZONY FILET Z KURCZAKA

Składniki:

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka płuczemy i usuwamy zbędny tłuszczyk. Polewamy je nie dużą ilością oleju i posypujemy przyprawą do kurczaka, potem przyprawą gyros a na końcu papryką. Pozostawiamy je tak na około godzinę, następnie przekładamy je do naczynia żaroodpornego lub do blaszki wyłożonej folią spożywczą i pieczemy pół godziny w temperaturze ok 200 stopni. Jeśli chcemy aby kurczak był bardziej zrumieniony pieczemy go dłużej do momentu uzyskania odpowiedniego zrumienienia.

Tak upieczone mięso polecam do obiadu, np. do ziemniaczków i surówki.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Zupa fasolowo-pomidorowa
  • Mniam: 4
    Lukier plastyczny do dekoracji tortów
  • Mniam: 1
    Spaghetti alle vongole z filmu Depresja Gangstera
  • Mniam: 3
    Lekki sernik truskawkowy (na zimno)

Zamknij