Rejestracja
Płeć: *
Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

PIECZONY FILET Z KURCZAKA

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2010-02-07
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! PIECZONY FILET Z KURCZAKA
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! PIECZONY FILET Z KURCZAKA

Składniki:

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka płuczemy i usuwamy zbędny tłuszczyk. Polewamy je nie dużą ilością oleju i posypujemy przyprawą do kurczaka, potem przyprawą gyros a na końcu papryką. Pozostawiamy je tak na około godzinę, następnie przekładamy je do naczynia żaroodpornego lub do blaszki wyłożonej folią spożywczą i pieczemy pół godziny w temperaturze ok 200 stopni. Jeśli chcemy aby kurczak był bardziej zrumieniony pieczemy go dłużej do momentu uzyskania odpowiedniego zrumienienia.

Tak upieczone mięso polecam do obiadu, np. do ziemniaczków i surówki.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kulinarne ciekawostki 01 - orzeszki piniowe

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    PLACUSZKI bezglutenowe, wegańskie, roślinne, paleo
  • Mniam: 32
    Cukinia faszerowana mięsem mielonym
  • Mniam: 2
    Makaron w sosie śmietanowo szpinakowym z kurczakiem
  • Mniam: 1
    Bezglutenowe muffiny piernikowo-powidłowe