Rejestracja
Płeć: *
Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Zupa z porów z mięsem mielonym i serkiem topionym

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2010-03-02
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa z porów z mięsem mielonym i serkiem topionym
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa z porów z mięsem mielonym i serkiem topionym
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa z porów z mięsem mielonym i serkiem topionym
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa z porów z mięsem mielonym i serkiem topionym
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa z porów z mięsem mielonym i serkiem topionym
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Zupa z porów z mięsem mielonym i serkiem topionym

Składniki:

Przygotowanie:

Mięso mielone smażymy na rozgrzanej patelni, aż nabierze lekko brązowego koloru.

Pora kroimy w drobną kostkę i dodajemy do bulionu, gotujemy około 20 min, aż por zmięknie i odda smak. Po tym czasie przykręcamy gaz(zupa nie może się gotować), dodajmy serki i mieszamy, aż całkowicie się rozpuszczą. Na koniec dodajemy mięso mielone i przyprawimy do smaku.
Garnek przykrywamy pokrywką, całość gotujemy ok. 10 min na wolnym ogniu, mieszając co jakiś czas.

Smacznego!

    Śr. ocena: 4.81 / recenzji: 8 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa gulaszowa

Komentarze

  • agness_8, 2010-03-03 13:12:09
    agness_8
    1
    Robię bardzo podobną tylko dodaję jeszcze drobno pokrojoną cebulkę.
  • miskowa, 2010-03-09 13:59:37
    miskowa
    4
    Robię identycznie, tylko pora podsmażam wcześniej na oliwie z przyprawami.
    Moim skromnym zdaniem lepsze są serki ziołowe albo o innych smakach, zupa jest wyraźniejsza niż ze śmietankowymi.
    Na koniec traktuję zupę blenderem, wtedy nie czuć kawałków pora, no i mamy pewność, że serki na pewno się rozpuściły.
    Mój tż je tak samo z mięsem mielonym, sobie robię z brokułem/kalafiorem.
    Przepis bardzo prosty, zupa ulubiona mojego tż.
  • natee, 2011-11-01 17:30:59
    natee
    2
    Pyszna zupka. Ja dodałam smakowe serki i tez uzylam blendera, zeby ujednolicic zupke przed dodaniem mięska. Smacznego!
  • gregoria, 2012-02-15 19:11:24
    gregoria
    1
    Super przepis! pysznosci Dzieki wielkie
  • misianka, 2013-07-01 21:20:04
    misianka
    0
    ja bym podsmażyła także mięso
    pora też, a większej wyrazistości smaku
    i pewnie tak zrobię, bazujac na tym przepisie
  • margitta, 2013-07-04 13:09:34
    margitta
    0
    myślicie, że da się zastąpić serki topione jakimiś innymi? poza tym fajny i szybki przepis
  • Eliza77, 2013-07-05 11:31:15
    Eliza77
    0
    Zupa jest PYCHA! Moja Mama dodaje do jeszcze podduszone pieczarki, a zamiast mielonego mięsa robi takie małe kuleczki z metki tatarskiej .
  • anusia 77, 2014-02-06 02:25:13
    anusia 77
    0
    Jedna z moich ulubionych zup. Ja dodaję pieczarki i serki topione ze szczypiorkiem.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    PLACUSZKI bezglutenowe, wegańskie, roślinne, paleo
  • Mniam: 32
    Cukinia faszerowana mięsem mielonym
  • Mniam: 2
    Makaron w sosie śmietanowo szpinakowym z kurczakiem
  • Mniam: 1
    Bezglutenowe muffiny piernikowo-powidłowe