Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Mozzarella z pomidorami

autor: , kategoria: sałatki, kuchnia śródziemnomorska , dodano: 2009-11-16
  • Mozzarella z pomidorami

Składniki:

Przygotowanie:

Kupić mozzarellę (najlepiej w kulkach) zanurzoną w solance i szczelnie zapakowaną w folię. Pomidorki umyć, przekroić na pół, ser odsączyć. Pomidorki i ser ułożyć na półmisku. Skropić oliwą, octem, oprószyć solą i pieprzem, posiekanymi liśćmi bazylii (oregano). Wstawić do lodówki na 20 minut. Podawać z pieczywem i masłem.

    Śr. ocena: 4.77 / recenzji: 15 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: wigilijna kapusta z grzybami

Komentarze

  • vril, 2009-12-13 13:32:48
    vril
    6
    Bardzo smaczna, prosta i szybka salatka, niby nic takiego a cieszy. Swietna z razowcem. Ja dodalam jeszcze pieprzu ziolowego i mini szczypte chilli I tak jak podano w przepisie - trzeba koniecznie wstawic chociaz na kwadrans do lodowki zeby sie "przezarla"!
  • kropka75, 2009-12-14 14:03:25
    kropka75
    2
    Bardzo dobra. Nie moja ulubiona, ale smaczna. Zwłaszcza z małych pomidorków i malutkich serków mozzarella. Wygląda też ślicznie.
    Ja dodaję jeszcze pieprz ziołowy.
  • Wyrak, 2009-12-18 18:16:25
    Wyrak
    1
    Jadlem kilka razy, faktycznie pyszne. Ile konkretnie dodajesz oliwy i octu?
  • aaniutek, 2010-01-12 08:16:44
    aaniutek
    1
    Robię co prawda bez octu, ale pychactwo tak czy owak. Proste, szybkie. Na imprezy kupuje dużą kulę mozzarelli i kroję w plastry plus duże pomidory. Koniecznie oliwa z oliwek i bagietka, którą można moczyć w oliwie i przyprawach.
  • miiilenka, 2010-01-25 16:32:38
    miiilenka
    Ja daje jeszcze makaron do tego ugotowany, tak jak podano mi we wloszech. Pycha! cała miche moge zjesc
    Komentarz
  • mww, 2010-01-29 09:15:41
    mww
    1
    Szybka i naprawdę pyszna sałatka..ja tez kroje duże pomidory i mozarelle w plastry... świetna przystawka dla niespodziewanych gości
  • Soso, 2010-02-02 11:19:56
    Soso
    1
    Jedna z ulubionych, jak już ktoś wcześniej napisał, rewelacyjnie wygląda zrobiona z małych kulek sera mozarella i mini pomidorkow - gdy dodatkowo wymiesza się różne kolory tych ostatnich - prawdziwa uczta dla oka!

    Ja nie dodaję soli, raz, że praktycznie wcale jej nie używam, a dwa, ocet winny jest już wystarczająco aromatyczny
  • hania811, 2010-02-02 11:57:07
    hania811
    1
    Na pewno smaczniejsza byłaby z dobrym octem balsamicznym, a nie winnym oraz kilkoma czarnymi oliwkami.
    Polecam wprowadzić takie zmiany.
    Poza tym super..smacznie, zdrowo i prosto. Wystarczy bagietka i kolacja gotowa
  • ZAQOCHANA, 2010-05-14 19:14:19
    ZAQOCHANA
    1
    Lekka , prosta, dodalabym sosu balsamicznego z bialego wina
  • Dotka90, 2010-05-30 13:14:41
    Dotka90
    2
    Bardzo prosta sałatka, szybko się ją robi, ładnie wygląda i jest pyszna
  • brzydula_81, 2010-06-13 00:28:48
    brzydula_81
    2
    prosta, szybka w wykonaniu, bardzo smaczna i efektowna.....nie dodaje tylko octu, bo nie lubie
  • ImmortalLover, 2010-06-18 12:43:39
    ImmortalLover
    2
    Nawet sama mozzarella z pomidorami i ziołami jest pycha i szybko znika ze stołu
  • ewelline, 2010-07-26 18:22:47
    ewelline
    2
    Mozzarella z pomidorami jest przepyszna, u mnie od dawna gości na moim stole co jakiś czas
  • _wirginia_, 2010-08-09 20:14:13
    _wirginia_
    1
    Uwielbiam, często się pojawia na moim stole. Bardzo szybko się robi i jest naprawdę pyszna. Najczęściej kroję mozzarellę i pomidory w plastry i układam jedno na drugim. Nie dodaję octu ani soli.
  • Madia, 2010-09-01 20:53:46
    Madia
    1
    Uwielbiam tą sałatkę, jest pyszna, prościutka i szybka, czego chcieć więcej??
    Też dodam makaron czasem, wtedy treściwsze jest.

    Aaa..i bez octu robię
  • fifiorek, 2010-09-27 13:36:27
    fifiorek
    -1
    sałatka, która jest nr 1 wśród męskiej części moich znajomych a do tego robi się ją w tempie ekspresowym
    w sam raz dla niezapowiedzianych gości
    ja zamiast octu skrapiam ją sosem włoskim

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Omlet graham z papryką i pieczarkami
  • Mniam: 2
    PLACUSZKI bezglutenowe, wegańskie, roślinne, paleo
  • Mniam: 32
    Cukinia faszerowana mięsem mielonym
  • Mniam: 2
    Makaron w sosie śmietanowo szpinakowym z kurczakiem