Rejestracja
Płeć: *
Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Faszerowane muszle

autor: , kategoria: makarony , dodano: 2010-06-14
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Faszerowane muszle
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Faszerowane muszle
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowane muszle
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowane muszle

Składniki:

Przygotowanie:

Muszle obgotować ok. 5 min. Przecedzić i przelać na sitku zimną wodą, kilka razy wstrząchnąć aby się nie posklejały.

Brokuła obgotować al dente, wystudzić i podzielić na małe cząsteczki. Wymieszać go z mięsem mielonym, pokrojonym w drobną kosteczkę albo startym na tarce serem, oraz wszystkimi pozostałymi przyprawami.

Powstałym farszem wypełniać dokładnie muszle ( 1 czubata łyżeczka na 1 muszle) i układać je w naczyniu żaroodpornym.

Przygotowane w ten sposób muszle moża zapiekać same lub polać sosem pomidorowym tak jak uczyniłam to ja

SoS (na szybko):
- 1/4 litra bulionu
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka natki pietruszki
- lekka zasmażka
( z uwagi na to ze farsz jest ostrawy sos jest bez pieprzu )


Wsadzić do nagrzanego piekarnika (180-200 stopni ) zapiekać około 20-25 min

Zajadać gorące.

    Śr. ocena: 4.67 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kulinarny prezent 01 ciastka ryżowe

Komentarze

  • brzydula_81, 2010-06-14 17:11:36
    brzydula_81
    0
    brzmi smakowicie uwielbiam makaron z warzywami na rozne sposoby- Twoj przepis to dobry pomysl, gdy akurat pod reka nie ma sie canelloni. Proste, szybkie w wykonaniu, aromatyczne i na pewno badzo smaczne. musze sprobowac koniecznie
  • marissima, 2010-06-19 17:31:12
    marissima
    -1
    Atrakcyjny wygląd makaronu.
    Dobra Włoska kuchnia
  • jodie, 2010-07-11 15:44:16
    jodie
    0
    Danie bardzo dobre, szybko znika na imprezach rodzinnych.
  • Kati1990, 2010-08-11 14:29:35
    Kati1990
    Mmmm wyglada pysznie;]niebawem zrobie i dam recenzje;]
    Komentarz
  • ChicaGuapa, 2011-05-01 12:31:25
    ChicaGuapa
    a nie trzeba wcześniej podsmażyć tego mięsa? przepiecze się przez te 20 minut?
    Komentarz
  • klada, 2013-01-05 20:25:11
    klada
    Ponawiam pytanie- mięsa nie trzeba przesmażyc?
    Komentarz
  • KAMILECZKA91, 2013-03-09 18:24:23
    KAMILECZKA91
    wygląda smakowicie! muszę spróbowac!
    Komentarz
  • Myszos80, 2013-03-15 20:23:23
    Myszos80
    Przepis fajny, ja bym dodała czosnku i podsmażyła mięso
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 32
    Cukinia faszerowana mięsem mielonym
  • Mniam: 2
    Makaron w sosie śmietanowo szpinakowym z kurczakiem
  • Mniam: 1
    Bezglutenowe muffiny piernikowo-powidłowe
  • Mniam: 1
    Bezglutenowe muffiny piernikowo-powidłowe