Faszerowane muszle

autor: , kategoria: makarony, dodano: 2010-06-14
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowane muszle
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowane muszle
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowane muszle
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowane muszle

Składniki:

Przygotowanie:

Muszle obgotować ok. 5 min. Przecedzić i przelać na sitku zimną wodą, kilka razy wstrząchnąć aby się nie posklejały.

Brokuła obgotować al dente, wystudzić i podzielić na małe cząsteczki. Wymieszać go z mięsem mielonym, pokrojonym w drobną kosteczkę albo startym na tarce serem, oraz wszystkimi pozostałymi przyprawami.

Powstałym farszem wypełniać dokładnie muszle ( 1 czubata łyżeczka na 1 muszle) i układać je w naczyniu żaroodpornym.

Przygotowane w ten sposób muszle moża zapiekać same lub polać sosem pomidorowym tak jak uczyniłam to ja

SoS (na szybko):
- 1/4 litra bulionu
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka natki pietruszki
- lekka zasmażka
( z uwagi na to ze farsz jest ostrawy sos jest bez pieprzu )


Wsadzić do nagrzanego piekarnika (180-200 stopni ) zapiekać około 20-25 min

Zajadać gorące.

    Śr. ocena: 4.67 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Komentarze

  • brzydula_81, 2010-06-14 17:11:36
    brzydula_81
    0
    brzmi smakowicie uwielbiam makaron z warzywami na rozne sposoby- Twoj przepis to dobry pomysl, gdy akurat pod reka nie ma sie canelloni. Proste, szybkie w wykonaniu, aromatyczne i na pewno badzo smaczne. musze sprobowac koniecznie
  • marissima, 2010-06-19 17:31:12
    marissima
    -1
    Atrakcyjny wygląd makaronu.
    Dobra Włoska kuchnia
  • jodie, 2010-07-11 15:44:16
    jodie
    0
    Danie bardzo dobre, szybko znika na imprezach rodzinnych.
  • Kati1990, 2010-08-11 14:29:35
    Kati1990
    Mmmm wyglada pysznie;]niebawem zrobie i dam recenzje;]
    Komentarz
  • ChicaGuapa, 2011-05-01 12:31:25
    ChicaGuapa
    a nie trzeba wcześniej podsmażyć tego mięsa? przepiecze się przez te 20 minut?
    Komentarz
  • klada, 2013-01-05 20:25:11
    klada
    Ponawiam pytanie- mięsa nie trzeba przesmażyc?
    Komentarz
  • KAMILECZKA91, 2013-03-09 18:24:23
    KAMILECZKA91
    wygląda smakowicie! muszę spróbowac!
    Komentarz
  • Myszos80, 2013-03-15 20:23:23
    Myszos80
    Przepis fajny, ja bym dodała czosnku i podsmażyła mięso
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
  • Mniam: 1
    Tarta melasowa ulubiony deser Harry'ego Pottera
  • Mniam: 1
    placuszki gryczane z serem i pieczarkami + sos czosnkowy
  • Mniam: 2
    SPONGEBOB KANCIASTOPORTY

Zamknij