Rejestracja
Płeć: *

Administratorem danych osobowych jest Edipresse Polska SA z siedzibą przy ul. Wiejskiej 19 w Warszawie. Dane będą przetwarzane w celu świadczenia usług za pomocą portalu oraz w celach marketingowych zgodnie z zakresem udzielonych powyżej zgód.

Osoba podająca dane ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych osobowych oraz wyrażenie zgody na ich przetwarzanie jest dobrowolne. Dane mogą być udostępnione innym podmiotom z grupy kapitałowej Edipresse Polska SA.

Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Kurczak z carry na ostro

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2010-08-26
  • Kurczak z carry na ostro

Składniki:

Przygotowanie:

Kurczaka pokroić w dość grubą kostkę ok 3 na 3 cm. Umieścić w misce i zalać oliwą z oliwek 1 łyżką, dosypać curry, pieprz cayenne (chili) oraz szczyptą soli (może dwiema). Wszystko trzeba wymieszać i poczekać parę minut (nawet pół godziny) aby się "przegryzło". W tym czasie można pokroić cebulę i paprykę w drobne paski, posypać pieprzem ziołowym i solą. Na patelnię (koniecznie teflonową) wlać pozostałe dwie łyżki oliwy z oliwek, po czym kurczaka w przyprawach i piec na wolnym ogniu około 10 minut. Po tym czasie należy dodać przygotowaną paprykę z cebulą, zalać kilkoma łyżkami wody, przykryć patelnię i mieszać co kilka minut. Po 15 do 20 minut wszystko powinno być już miękkie i nadające się do spożycia. Nieźle smakuje z kaszą jęczmienną. Pasuje też pewnie ryż, choć nie próbowałam. Smacznego.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Omlet graham z papryką i pieczarkami
  • Mniam: 2
    PLACUSZKI bezglutenowe, wegańskie, roślinne, paleo
  • Mniam: 32
    Cukinia faszerowana mięsem mielonym
  • Mniam: 2
    Makaron w sosie śmietanowo szpinakowym z kurczakiem