Rejestracja
Płeć: *
Rejestracja. Proszę czekać
Nie możesz się zalogować? Przypomnij hasło
Masz już konto? Zaloguj się!
Odzyskiwanie utraconego hasła
Odzyskiwanie utraconego hasła. Proszę czekać
Nie posiadasz jeszcze konta? Zarejestruj się!
Masz już konto? Zaloguj się!

Indyk z żurawiną

autor: , kategoria: dania z ryżu , dodano: 2011-04-02
  • Indyk z żurawiną

Składniki:

  • ryż [1 op.] (brązowy, paraboliczny )
  • indyk [0.5 kg]
  • żurawina [1 op.] (w słoiczku / spotykana jako żurawina do mięć, ale nie koniecznie)
  • śmietana [0.5 szklanki] (30% / ja zastępuję j. naturalnym)
  • pieprz czarny (jak kto lubi (m.in. curry, pieprz, l.prowans. itp))
  • cebula [1.5 szt.]

Przygotowanie:

Cebulę delikatnie trzeba podszklić na oleju. Następnie dodajemy do niej pokrojone już w kostki mięso z indyka. Podsmażamy. Zalewamy wrzącą wodą, tak by zakryło, trzymamy pod przykryciem ok.20-30min. Dodajemy cały słoiczek żurawiny, śmietaną i przyprawy. Zakrywamy jeszcze na ok.10min.

Polewamy wcześniej ugotowany ryż (ja używam brązowego, gdyż jest mniej kaloryczny). Można użyć oczywiście wszelkich innych produktów (tj. makaron, ryż biały....)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Polecany film:

Sałatka z tuńczykiem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Omlet graham z papryką i pieczarkami
  • Mniam: 2
    PLACUSZKI bezglutenowe, wegańskie, roślinne, paleo
  • Mniam: 32
    Cukinia faszerowana mięsem mielonym
  • Mniam: 2
    Makaron w sosie śmietanowo szpinakowym z kurczakiem