Poprzednie zdjęcie: Moda na poke bowl Następne zdjęcie: Edamame i inne warzywa

Ryby w azjatyckim stylu

Dane o zamówieniach na Pyszne.pl potwierdzają rosnącą popularność niskokalorycznej kuchni japońskiej. Nie ograniczamy się jedynie do klasycznego sushi, ale chętnie poznajemy nowe dania, których podstawowymi składnikami są ryby i owoce morza. Na zimno sprawdzi się np. koktajl z krewetek, do których możemy dodać grejpfruta, ogórka i awokado, rezygnując z często wykorzystywanego w ich przygotowaniu majonezu. A dla spragnionych pikantniejszych smaków – ryba tandoori, przygotowana w specjalnym piecu tandoor. Taki sposób przygotowania ryby pozwala zachować zarówno walory smakowe, jak i cenne składniki odżywcze.



Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

12 lipca 2020, 03:09

Nasze propozycje