Następne zdjęcie: Pizza z arbuza

Pizza na spodzie z brokuła

Ciekawą alternatywą dla tradycyjnego ciasta jest też spód z brokuła. Warzywo dzielimy na różyczki i przez kilka minut gotujemy na parze.

Następnie rozdrabniamy go za pomocą blendera i przecedzamy przez sitko oraz gazę.

Przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami (najlepiej oregano i bazylią) i łączymy ze startymi 40 gramami sera parmezan, dwiema łyżkami otrębów żytnich oraz jajem.

Masę pieczemy przez kilka minut na rozgrzanej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wyciągamy ciasto z piekarnika, smarujemy ulubionym sosem i obkładamy ulubionymi dodatkami i na koniec jeszcze przez ok. 10 minut pieczemy w piekarniku.



Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

4 czerwca 2020, 21:00

Nasze propozycje