Poprzedni artykuł: Przepis na walentynkowe ciasto czekoladowe Następny artykuł: Kultowe puszki Jacobs powracają!

Zimowe ciasto truskawkowe - przepis

Ciasto z truskawkami w zimie? To możliwe! Zobacz pyszny przepis na truskawkowe słodkości!

ciasto truskawkowe

Składniki:

  • Truskawki bez szypułek (np. Hortex) – 1 opakowanie;
  • 5 jajek;
  • 150 g masła;
  • 1 ¼ szklanki mąki pszennej;
  • ¾ szklanki cukru;
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia;
  • 1 laska wanilii.

Sposób przygotowania: rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni. Masło utrzyj z cukrem przy pomocy miksera, na gładką białą masę. Dodawaj po jednym jajku, ciągle ucierając. Następnie dodaj mąkę, proszek do pieczenia i wydrążone nasionka wanilii. Wymieszaj przy pomocy łyżki. Tortownicę w kształcie serca wysmaruj tłuszczem. Ciasto przelej do formy, a na wierzchu ułóż truskawki. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180ºC przez ok. 50 minut. Smacznego :)

zdjęcia: materiały PR

Polecany film


Komentarze

Ładowanie komentarzy...

Dodaj komentarz

Użytkownik niezalogowany

24 sierpnia 2019, 13:44

Nasze propozycje