Wielkanocny niezbędnik Helio na Wielkanoc
Marka Helio to pomocnik każdej pani domu! Zwłaszcza w okresie przedświątecznym, kiedy każda minuta w kuchni jest "na wagę złota", z pomocą przychodzą nam produkty rodzimego i uznanego producenta bakalii. Owoce suszone, orzechy, płatki migdałowe, polewy i dekoracje czekoladowe, skórka pomarańczowa czy masa krówkowa to tylko niektóre pozycje z bogatej oferty Helio...
Masy krówkowe Helio – charakteryzują się słodkim smakiem oraz kremową konsystencją, dzięki którym masa łatwo się rozsmarowuje. Idealnie nadają się do wszelkich świątecznych ciast, mazurków i babek, oraz z powodzeniem można nimi zastąpić polewę na świątecznym serniku lub makowcu.
Masy krówkowe dostępne są w sześciu apetycznych smakach: tradycyjnego kajmaku, mlecznej czekolady, kokosu, pysznych orzechów, aromatycznej kawy, kremowego advocata. Masy krówkowe HELIO są od razu gotowe do użycia i nie wymagają gotowania.
Polewy i dekoracje HELIO - to innowacyjne, ekspresowe polewy do ciast i deserów w formie okrągłych pastylek. Polewa w takiej postaci jest łatwa i szybka w użyciu, umożliwia także dodatkowe formy dekoracji. Czekoladowymi pastylkami możemy posypać gotowy deser, przyozdobić nimi wierzch lub boki ciasta, albo przy ich pomocy ułożyć okolicznościowy napis, np. "Wesołych Świąt". Polewy HELIO dostępne są w czterech wariantach smakowych: o smaku czekolady mlecznej, deserowej, białej oraz toffi.
Skórka pomarańczowa i skórka cytrynowa Helio są wręcz stworzone do świątecznych wypieków. To nieodłączny element smakowy i dekoracyjny wielu mazurków i bab wielkanocnych. Przydadzą się również przy innych wypiekach np. keksach, sernikach, piernikach, czy makowcach. Orzechy włoskie Helio stanowią wyśmienity dodatek do świątecznych wypieków. Można je dodawać do makowca, mazurka, keksu i ciasta orzechowego z miodem. Z powodzeniem sprawdzą się także jako dekoracja dla małych świątecznych ciasteczek, tak uwielbianych przez wszystkich domowników. Orzechy laskowe Helio - można dodawać je do świątecznych ciast, makowców, czy rogalików z nadzieniem orzechowym, można także ozdobić nimi kruche ciasteczka. Rozgniecione orzechy laskowe natomiast doskonale wzbogacą smak świątecznych sosów i mięs, np. rolady z...