Reklama

Jesień to przede wszystkim czas na dynie, grzyby, śliwki, gruszki, jabłka i oczywiście przeróżne przetwory. To idealna pora roku nie tylko dla łasuchów, ale również niejadków – przecież nikt nie oprze się jesiennym przysmakom!Po dary jesieni warto sięgać nie tylko ze względu na walory smakowe, ale również – zdrowotne. Dynia to moc witamin z grupy A, zaś śliwki wspomagają pracę jelit, są również polecane osobom mającym problemy z cerą naczynkową (zawierają witaminy C i K). Grzybów nie trzeba nikomu zachwalać, jednak pamiętajmy, że należy być ostrożnym podczas każdego grzybobrania, bo jak głosi powiedzenie: wszystkie grzyby są jadalne, ale niektóre tylko raz! ;)Szarlotki, tarty, dżemy i powidła... Co jeszcze szykuje dla nas jesień? Zobacz przedsmak tego, co czeka na nas w jesiennej kuchni!Oraz wiele, wiele innych jesiennych pyszności!Zobacz również 20 najlepszych przepisów na jesień!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Nasze akcje

Polecane