![]() |
Zaszyte i zaplecione w koraliki
7 załącznik(i/ów)
Chciałam się podzielić z Wami efektem mojej wielkiej pasji do tworzenia biżuterii z koralików. Pracuję głównie na Toho, ale nie pogardzę pięknymi kolorystycznie koralikami Knorr prandell czy też Euroclass. Używam skóry, zamszu, ekoskóry, filcu, drewna ozdobionego własnoręcznie ( z motywem przewodnim jestem ostatnio monotematyczna:-))
Zresztą sami zobaczcie. pozdrawiam Izabella Izziland Żurawska |
Dot.: Zaszyte i zaplecione w koraliki
śliczne...:oklaski:
|
Bardzo ładne i bardzo starannie wykonane prace :-) widać , że zajmujesz się już tym chyba trochę dłużej :ehem: a bransoletka z makiem super :love:
|
Przepiękne sznury koralikowe, chciałabym się nauczyć.:oklaski::oklaski ::oklaski::oklaski::oklas ki::oklaski: Wystawiasz prace na sprzedaż? |
Ja podziwiam Twoje prace na blogu i jestem zachwycona lariatami, który za każdym razem jak u Ciebie widzę obiecuję, że sobie zrobię :)
Poza tym dobre zdjęcia, żywe i jasne, aż chce się patrzeć. |
Oooo, kochana, ale masz złote paluszki ! Ta biżu jest piękna :oklaski: Zwłaszcza z ostatniego zdjęcia, cudo.
|
Uwielbiam Twoje cudne prace i bardzo się cieszę, że i tutaj je pokazałaś. Cudeńka:oklaski:
|
robią spore wrażenie
też bym chciała takie piękną biżuterię tworzyć |
Wymiękłam:mdleje: :mdleje: :mdleje: Kolejna zdolniacha!!! Poppy jest SUPEROWA!! Ale cała reszta jej nie ustępuje ani na krok. Z niecierpliwością czekam na więcej :D
|
Rewelacja, podziwiam szczerze, te węże mi wpadły w oko, cudne są!!!
|
Świetne! Podziwiam za cierpliwość do takiej żmudnej roboty. No, ale efekty powalają.
|
Śliczne prace!
W obu bransoletkach łososiowych niesamowicie podoba mi się dobór kolorów - bransoletki nie są smutne, ale też nie są pomarańczowe, idealnie stonowane! https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1328218815 - ślicznie wyglądają te kolczyki https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1328218815 - a w tej pracy oczywiście zachwyciła mnie koronka, bo jak już pisałam w innym wątku, wygląda fantastycznie! |
Nie sądziłam, że spotkam się z takim odzewem....:-)
Praca z koralikami żmudna, nie zawsze osiąga się zamierzony efekt, plusem jest to, że zawsze można spruć. witrylow koralikami zajmuję się koło roku, długo ? Heurek cóż mogę rzec na takie słowa, a przecież to ja po cichu się Twoimi pracami zachwycam, pokazałam je tutaj bo choruję na chwalipięctwo;) Rusa48 Poppy clock to moja ostatnia wychuchana dziecina. Serdecznie dziękuję Wam za komentarze. Pracuje się wtedy ze skrzydełkami w palcach, igiełka śmiga aż miło. Zdjęcia , które umieściłam to moje ostatnie prace, reszta zdjęć niestety na martwym już komputerze. Obiecuję pokazywać to, co nowego przyrośnie. Starsze, hmm nie mogę reklamować tu swojego bloga, bo ma odnośniki do stron komercyjnych:cool: |
prace masz piękne!
|
Pięknie i starannie. Będę podglądać :-)
|
4 załącznik(i/ów)
cucy, pctrx dziękuję:-)
Koralików ciąg dalszy. Mówiłam, że z motywem głównym kaboszonów drewnianych jestem monotematyczna... 1.Seria Wildflowers, wisior w hafcie koralikowym, na moich ulubionych zielonych tęczowych knorrach. 2. Dama w starych koronkach. Dość dobrej jakości wyrób kameowy z Chin. Pewien sprzedawca na giełdzie minerałów powiedział, ze woła to o pomstę do nieba, bo jeśli kamea, to koniecznie wykonana z muszli. Choć różnicę widzę, te podobają mi się bardzo. 3. Kolor wody, bransoletka wężowa na dwa. 4. Plaster agatu opleciony peyote. |
Kamea i wisior z makami są przepiękne.
|
Ta dama jest genialna :oklaski:
|
Piękne, piękne wszystko. Wisior z kwiatami cudo i agat. Takie całkowicie moje kolory :)
|
6 załącznik(i/ów)
staska_stasia, heurek, onaania dziękuję Wam bardzo za miłe słowa.
Dzisiaj mam trochę węży, haftu i plecionek oraz wachlarze z tutorialu Weraph. Na złoto - różowo:-) |
Jak zwykle wszystko super! :slina: :slina: :slina: Potrójna bardzo mi się podoba- lubię takie kolorki. Różyczki wyszły jakoś tak zwiewnie tez przez kolorki :ehem: :D Chyba pierwszy raz widzę wachlarze na żółto i wyglądają jakoś tak słonecznie :love: :love: super wrzutka! :roza::roza:
|
potrójna jest mega! dość że jestem zakochana w takich wężach to jeszcze taki potrójny byłby moim marzeniem :D :love:
|
Przez te twoje cudeńka obśliniłam całą klawiaturę :love:
|
same cudeńka:love:
|
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1328218815
:love: jak się robi takie cudo??? a zielony wisior przepiękny. |
Pozwolę sobie odpowiedzieć na pytanie Iwony:
http://www.salon-bisera.ru/patterns/...ralnogo-zhguta http://www.oceaniecreations.fr/blog/...eyote-twistee/ |
Dzięki bardzo Gosiu:cmok:.
|
Cudna ta biżuteria, ale chyba jeszcze bardziej pracochłonna niż sutasz... Tylko pewnie jeden błąd i kiszka...
|
Biżuteria wygląda przepięknie... tylko taka praca nie dla mnie. Nie jestem cierpliwa :p:
|
och jejku, kompletnie nie noszę różu, ale takim cudeńkiem bym nie pogardziła! :o
|
| Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14. |
Oprogramowanie forum: vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.