Wizaz.pl - Wyniki szukania

Wróć   Wizaz.pl > Szukaj w forach

Notka

Pokazuję wyniki 1 do 73 z 73
Szukanie zajęło 0,10 sekund
Szukaj: Wiadomości napisane przez: paulinkka
Forum: Ginekologia 2019-02-12, 11:43
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

Szkoda, ze Ci lekarz nie powiedzial,ze wiekszosc badan hormonow trzeba wykonac w 2-4 dniu cyklu.
Forum: Ginekologia 2019-02-10, 21:36
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

W ktorym dniu cyklu byly robione te badania?
Forum: Ginekologia 2019-01-25, 22:48
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

Prolaktyna skacze od stresu i nerwów. Jesli jestes osoba wrazliwa i niespokojna to mozesz miec ja podwyzszona wtedy nazywa sie to hiperprolaktynemią czynnosciowa. Trzeba robic badanie bedac wyspanym....
Forum: Ginekologia 2019-01-20, 21:39
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Forum: Ginekologia 2018-11-14, 22:33
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

testosteron, androstendion, fsh, lh, dheas
Forum: Ginekologia 2018-10-07, 21:10
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

Badania trzeba chyba wykonac na początku cyklu zwlaszcza LH FSH Testosteron:-)
Forum: Ginekologia 2018-08-04, 09:42
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

Po odstawieniu hormonow bardzo czesto wypadaja wlosy w duzych ilosciach. Moze to byc nawet androgenowe jesli lysiejesz glownie w okolicach przedzialka. Twoje wyniki sa w porządku. Badania robilas na...
Forum: Ginekologia 2018-07-18, 20:11
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Forum: Ginekologia 2018-05-07, 17:13
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

Moze byc nieklasyczny pozno ujawniajacy sie wrodzony przerost nadnerczy, ktory objawia sie wlasnie tradzikiem i nadmiernym owlosieniem.
...
Forum: Ginekologia 2018-05-07, 14:00
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

Mozesz zrobic sama w lab ich koszt okolo 60zl za oba badania. Wykonujemy je w 2-3dniu cyklu.
Forum: Ginekologia 2018-05-06, 22:57
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

Dziwne ze nie zbadali Ci jeszcze androstendionu i 17oh-progesteronu.

Co do LH:FSH to ich prawidlowy stosunek powinien byc bliski 1, w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6 a u...
Forum: Ginekologia 2018-04-10, 13:22
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

Zrob posiew.
A Twój mąż tez sie leczy>?
Forum: Ginekologia 2018-04-09, 21:07
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

Posiew zrob, bo hormonalne nic nie wykaza. I zrób sobie kuracje 3 miesieczna probiotykami. Odstaw slodycze i nabial.
Forum: Ginekologia 2017-12-06, 00:01
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

To dlaczego ginekolog Cie nie leczy? Przepisuja badania na nfz, pewnie nie wszystkie, ale cos powinni.
Forum: Ginekologia 2017-10-13, 14:02
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

Hmm moze liczylam, ze ktos bedzie wiedzial czym moze to byc spowodowane? Moze nie tylko ja mam taki problem ze wyniki ok a wlosow coraz wiecej.
Forum: Ginekologia 2017-10-12, 14:30
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

Odpowiedzialam na Twoja wiadomosc, bo napisalas ze skoro tamta dziewczyna ma wzmocnione wlosy to na pewno cos z androgenami. Ja mam taki sam problem a androgeny w normie.
Forum: Ginekologia 2017-10-10, 21:50
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

No badalam wlasnie dlatego ze jest ich coraz wiecej i sa coraz mocniejsze.
Forum: Ginekologia 2017-10-10, 14:40
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

Ja mam androgeny w normie a wlosy sie wzmocnily i jest ich coraz wiecej.. Wszystkie oprocz tych na glowie.
Forum: Ginekologia 2017-08-21, 13:00
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

Moze byc coś z przysadką i nadnerczami, ale nie jestem lekarzem. Co do wlosow mozesz sprawdzic jeszcze poziom ferrytyny we krwi no i TSH/FT4/FT3. Daj znac co powiedzial endokrynolog.
Forum: Ginekologia 2017-08-07, 12:47
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

Ja bym nie lekcewazyla tego 17oh progesteronu. Zrobilabym dodatkowo androstendion, testosteron wolny, DHEAS w 3 dniu cyklu i poszla z tym do dobrego endokrynologa. Moze udaloby sie dostac skierowanie...
Forum: Ginekologia 2017-07-17, 21:38
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

A podstawowe wyniki w normie? morfologia, ob, crp, żelazo, cukier itp? Trzeba szukac. Bez powodu sie tak nie chudnie :nie: Chyba ze mialas jakies silne stresy.
Forum: Ginekologia 2017-07-15, 15:05
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

To podaj wyniki tej tarczycy jak bedziesz miala pod reka.

"
Badanie poziomu estradiolu u kobiet jest wskazane w diagnostyce zaburzeń miesiączkowania, nowotworów jajnika, w diagnostyce...
Forum: Ginekologia 2017-07-15, 14:48
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

A jak tarczyca? Estradiol chyba trzeba tez sprawdzic w 21 dniu.
Forum: Ginekologia 2017-06-27, 22:11
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Re: Badanie hormonów

No na pewno podwyzszone androgeny. Tylko nie wiadomo jaka przyczyna. Moze to byc cos z nadnerczami, np. wpn nieklasyczny, po to robi się badanie 17oh-progesteronu, zeby to wykluczyc.

A te...
Forum: Ginekologia 2017-06-27, 12:03
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Re: Badanie hormonów

Brakuje wyniku prolaktyny i na pewno 17oh-progesteronu (ten drugi bada sie tylko w 2-4dniu cyklu).
Forum: Ginekologia 2017-05-29, 22:44
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

to zrób dodatkowo androstendion, testosteron wolny, 17 oh progesteron. wszystko w 2-4 dniu.
Forum: Ginekologia 2017-05-28, 21:09
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

Badania zrób w 2-4 dniu cyklu. A czemu w ogole masz je robic?
Forum: Ginekologia 2017-05-24, 11:28
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

Na pewno masz za nisko ft4. ft3 i ft4 powinny byc zblizone procentowo i powyzej 50%, a u Ciebie ft4 - 30%, a ft3 70%.

A co do 17oh to zalezy od lekarza. Mam podobnie jak u Ciebie wysoko 17oh...
Forum: Ginekologia 2017-04-11, 11:08
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

[1=b937e0c478c7f0bdd9edd1f55f22ced0e16f646d;72758126]Również proszę o pomoc w interpretacji moich wyników:

FSH - 4,4
3,5-12,5 faza folikularna
4,7-21,5 faza owulacyjna
1,7-7,7 - faza lutealna...
Forum: Ginekologia 2017-02-09, 18:19
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

Ja bym podejrzewala wpn nieklasyczny (podwyzszony oh progesteron i androgen). Bromergonu nie bierz, dopoki nie skonsultujesz sie z innym endokrynologiem. I najlepiej powtorz prolaktyne, bo ona lubi...
Forum: Ginekologia 2017-02-09, 12:03
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

A jakie normy 17 oh progesteronu? i testosteronu
Forum: Ginekologia 2017-02-01, 21:18
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Forum: Ginekologia 2017-01-23, 17:06
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

Podwyzszony oh progesteron moze swiadczyc o wrodzonym przeroscie nadnerczy (postac nieklasyczna), ale inne androgeny masz w normie, wiec trudno powiedziec co to. Przy tej chorobie inne androgeny są...
Forum: Ginekologia 2017-01-17, 16:54
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Wyniki badań - które powtórzyć?

Jesli wychodzi cos w badaniu prolaktyny z obciazeniem to wyjdzie tez w zwyklej. Pamietaj ze prolaktyna jest czula na wszelki stres, wysilek fizyczny, zmęczenie, niewyspanie. I jednego dnia moze wyjsc...
Forum: Ginekologia 2017-01-17, 12:16
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Wyniki badań - które powtórzyć?

Prolaktyny po obciazeniu nie musisz robic wcale. Wystarczy zwykla.
Forum: Ginekologia 2016-12-31, 01:55
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

Przeciez sideritis napisala, np zla praca nadnerczy, przerostem nadnerczy, zespolem policystycznych jajnikow. Opcji jest duzo, a testosteron masz w normie. Dziewczyny maja duzo ponad norme i wtedy to...
Forum: Ginekologia 2016-12-28, 14:51
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Forum: Ginekologia 2016-11-30, 22:55
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

Poczytaj post. Moze znajdziesz jakis sposob dla siebie. Ja np zaczęłam pić wierzbownice.
Forum: Ginekologia 2016-11-30, 10:25
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

A jakiego szamponu uzywasz? Warto zainwestowac w specjalistyczne szampony przy łojotoku. Dobry jest szampon vichy dercos przeciwlupiezowy do wlosow tlustych. Zaczopowane mieszki mogą byc przyczyna...
Forum: Ginekologia 2016-10-29, 23:33
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Forum: Ginekologia 2016-09-11, 22:39
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Forum: Ginekologia 2016-08-21, 20:36
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

testosteron wolny, androstendion, 17oh progesteron, prolaktyna w 3-15 dniu cyklu
Forum: Ginekologia 2016-06-10, 10:12
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Forum: Ginekologia 2016-05-01, 22:05
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

Poczytaj o stosunku LH:FSH. Twój wynik jest ok. http://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/nieplodnosc/811-fsh-i-lh
Forum: Ginekologia 2016-04-29, 09:36
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

Prawie, że idealne. Jak jest stosunek 1:1 to jest ok.
Forum: Ginekologia 2016-04-10, 18:54
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

Może powtórz te prolaktyne. Strasznie duży skok od poprzedniego badania. Tylko staraj sie nie stresować i nie przemęczać przed badaniem i koniecznie sie wyspij.
Forum: Ginekologia 2015-11-12, 12:34
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

U mnie laboratoria są otwarte też w sobote. Moze sprawdz dokladniej.
Forum: Ginekologia 2015-11-11, 12:40
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

Mozesz zrobic 17-oh progesteron w 3-4 dniu to sie dowiesz czy to moze byc od nadnerczy i lepiej badać wolny testosteron, a nie ten zwykły.
Forum: Ginekologia 2015-10-25, 23:18
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

Nie bedzie problemu, ale najlepiej jak zrobisz te badania (dheas, testosteron) po wywolaniu miesiaczki - wlasnie w 3 dniu cyklu, tak jak te pozostale, ktore zaleciła Ci lekarz. Przewaznie zawsze bada...
Forum: Ginekologia 2015-10-24, 18:56
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

Prolaktyna obojetnie kiedy. Jaki masz wynik?

Testosteron, dheas, progesteron najlepiej w tym samym dniu. Dziwne, ze ginekolog nie dal Ci tych badan na nfz. Od specjalisty powinny być chyba...
Forum: Ginekologia 2015-10-24, 17:33
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Forum: Ginekologia 2015-10-12, 13:49
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

A w jakim celu robilas to badanie?
Przeważnie robi się je razem z LH, zeby zobaczyc jaki jest stosunek Lh:FSH. No i koniecznie na poczatku cyklu. 3-5 dzien
Forum: Ginekologia 2015-10-09, 19:24
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

To jest tylko o 5 więcej niz górna granica normy. A powodem takiego małego podwyzszenia może być niewyspanie, stres, zmęczenie, cokolwiek. A prolaktyne po metaklopramidzie masz w normie.. nie...
Forum: Ginekologia 2015-10-08, 11:35
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

Masz za wysoki testosteron. Pozostałe w normie. Pewnie zlecą Ci dalsze badania.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------



Wszystko w normie. Tylko...
Forum: Ginekologia 2015-10-07, 11:39
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Forum: Ginekologia 2015-07-05, 10:31
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

Nie wyrosną kolejne w nowych miejscach, ale te, które już masz odrosną.
Forum: Ginekologia 2015-07-03, 09:00
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Prolaktyna - możliwe przyczyny?

Od bromergonu włosy nie znikną.
Forum: Ginekologia 2015-05-03, 17:47
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

Takie informacje mozna tez znaleźć w internecie. FSH/LH powinno sie badać na poczatku cyklu, najlepiej w 3-4 dniu. Nie wiem jak estradiol/ progesteron.
Prolaktyna obojetnie kiedy - i masz ja w...
Forum: Ginekologia 2015-05-03, 11:03
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

A czemu robilas badania w takim dniu cyklu?
Forum: Ginekologia 2015-03-22, 12:34
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

Prolaktyna wystarczy na początek. Kosztuje ok. 30zl. Tylko sie nie stresuj przed badaniem, bo stres moze przeklamac wynik.
Forum: Ginekologia 2015-01-28, 07:47
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

A jakie jest zdanie ginekologa? wykluczył pcos itd?
Forum: Ginekologia 2015-01-27, 23:22
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

Tylko nie wiem czy takie badania mają sens, bo większość z nich powinnas wykonac w pierwszych dniach cyklu :/
Forum: Ginekologia 2015-01-22, 09:38
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Forum: Ginekologia 2015-01-21, 23:56
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Forum: Ginekologia 2015-01-15, 13:40
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

Ja biorę bromergon i tylko pierwszego dnia bolała mnie głowa. Potem już nic, żadnych skutków ubocznych :) Wydaję mi się, że skutki uboczne mają dziewczyny, które muszą przyjmowac bromergon w dzień....
Forum: Ginekologia 2014-12-28, 11:27
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

To zrób narazie tylko prolaktyne. PMS to głównie od tego.

FSH:lH nie ma sensu później niż w 4 dniu. Poza tym nie wiem po co Ci to badanie?
Forum: Ginekologia 2014-12-27, 19:35
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

fsh;lh robi się do 3-4 max dnia cyklu

PMS to może od podwyzszonej prolaktyny?
Forum: Ginekologia 2014-12-09, 12:21
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

Te badania nie potwierdzą PCO.. Gin robiła Ci usg?
Masz podwyższoną prolaktynę i TSH też. Powinnaś zrobić jeszcze FT4, możliwe, że masz niedoczynność tarczycy. Zrób sobie ten test...
Forum: Ginekologia 2014-12-06, 12:17
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: interpretacja badań hormonalnych

A w jakim celu robilas te badania? Podaj normy.

Prolaktyna jest ok.
Forum: Ginekologia 2014-11-26, 11:51
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: badania hormonów - pomożecie?

A robilas je w odpowiednim dniu cyklu?? Wolny testosteron kosztuje okolo 40zl, na pewno nie 80. Poszukaj innego laboratorium.
Forum: Ginekologia 2014-07-30, 18:43
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

Chyba niedoczynnosc tarczycy. Masz jakies objawy?
Forum: Ginekologia 2013-08-21, 01:17
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

Badania powinien zlecic endokrynolog, a nie lekarz rodzinny i raczej on nie jest od tego, zeby interpretowac wyniki. Tym sie zajmuje endokrynolog, wiec kompletnie nie rozumiem Twojego rodzinnego.
Forum: Ginekologia 2013-07-23, 23:51
Odpowiedzi: 1 939
Wyświetlenia: 543 745
Wysłana przez paulinkka
Dot.: Badania hormonów, hormony, interpretacja wyników- zbiorczy!

Co o tym myslicie?

Moje TSH z marca 6.25
Lekarz przepisal mi euthyrox 50, bez zadnych innych badan.

Teraz powtorzylam wynik i zrobilam FT4.

TSH 6,96
FT4 1,1 (norma 0,9 - 1,7)
Pokazuję wyniki 1 do 73 z 73

 
Gorące linki

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.