2008-12-08, 16:29
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspomnienia z Dominikany
Ja byłam w Grand Palladium Punta Cana, polecam, hotel położony w bujnym, tropikalnym ogrodzie, mnóstwo restauracji do wyboru, więc na pewno znajdziesz coś dla siebie, świetna obsługa . Grand Palladium to ogromny kompleks złożony z kilku hoteli 5*, więc masz dostęp do wszystkich basenów, restauracji, barów. Wrzucałam już tutaj zdjęcia, jest tam m.in. fotka basenu o ile się nie mylę. Zreszta chyba większosć hoteli w tej okolicy to ogromne resorty na dość wysokim poziomie (mam prównanie z Egpitem). No może oprcz Carabelli , czy jakoś tak.
Jeśli chodzi o kremy - zaczynałam od 40, potem 35, 20 i w końu 15, ubrania faktycznie najlepiej jak najlżejsze, przewiewne, bo potem moze zabraknąć kg na rum . I koniecznie coś jasnego na głowę, jakiś kapelusik lekki.
Pamiętaj, że w niektórych hotelach (a właściwie restauracjach) wymagane są długie spodnie (dotyczy to przede wszystkim mężczyzn).
Poprzedniczka wspomniała o udarze - ja przez to przeszłam i wierz mi, że warto tego uniknąć. Przede wszystkim unikaj picia drinków w pełnym słońcu .
Polecam wziąć też jakiś spray odkażający, akurat mi się przydał do dezynfekcji rany.
|
|
|