Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Aparaty ortodontyczne cz. IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-12-09, 08:51   #1091
milunia27
Raczkowanie

GG do milunia27
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV

Cytat:
Napisane przez _Paulinka_ Pokaż wiadomość
Hej Ja także od 22 stycznia dołącze do grona pełnoprawnych aparatek, ale mam nadzieję, że już teraz mnie przyjmiecie bo już nastarajam się psychicznie. ;D Będe miała aparat przezroczysty, i stąd tez moje pytanie? Czy on nie żółknie, bo niektórzy właśnie mnie tym straszą? ;/
dołączysz do nas w moje urodzinki
Cytat:
Napisane przez eeewelinaaa Pokaż wiadomość
hej aparatki...pewnie mnie juz nie kojarzycie jakis czas temu tzn jakies pol roku temu ujawnilam sie tutaj razem z moimi zebowymi problemami pisalam wtedy ze bardzo bym chciala zalozyc aparat ale mialam klopoty finansowe plus wyjazd do anglii na pol roku...wiec musialam to odlozyc no coz z anglii juz wrocilam i problem powrocil a raczej chec zalozenia aparatu ale powiem wam ze boje sie troche niby wady nie mam az takie duzej

wieksza mam na dole bo dosyc duze stloczenie takie zabek jeden sie bardzo wykrzywil i czuje jak mnie boli...do tego wyszly mi wszystkie 4 osemki i wydaje mi sie ze wlasnie przez nie dodatkowo mi sie zeby tlocza moze to moje przewrazliwienie ale czuje jak ten krzywy zab na dole mnie boli, no moze nie boli ale "czuje go" na gorze jedna jedynka jest lekko do srodka ale nie znacznie w kazdym razie nie chcialabym odkladac zakladanie aparatu na dluzej mimo tego ze duzo wydaje na studia to jakos dalabym rade tez sfinansowac sobie aparat bo niestety na rodzicwo nie moge liczyc z dwoch wzgledow po 1 im tez sie nie przelewa a po 2 oni twierdza ze aparat nie jest mi potrzebny twierdza ze mam ladne zeby i niepotrzebnie sobie bol zadam a oni do tego reki nie przyloza....ojj nawet nie wiecie jak mi przykro bo wade mam bylam juz u orto i mi potwierdzila to wiec sama sobie tego nie wymyslilam mam dosyc ladne zeby ale wiem ze po noszeniu aparatu byly by jeszcze ladniejsze

mimo tej niezbyt widocznej i niezbyt duzej wady mam duzy kompleks jesli chodzi o moj usmiech lubie sie usmiechac ale np na niektorych zdjeciach widac wsunieta ta jedna jedynke czasami tez w jakims swietle to widac i strsznie mnie to drazni...tego krzywego zabka na dolnej szczece tak bardzo nie widac bo poprostu przy usmiechu tak bardzo dolnej szceki nie pokazuje...fakt jest taki ze marze o aparacie ale boje sie, nie mam wsparcia u rodziny a na dodatek mysle o kolejnym tym razem dluzszym wyjezdzie tak za okolo 4-5 miesiecy..ahhh same [roblemu a ja chce miec przeciez tylko ladne proste zabki czemu to tyle kosztuje???..i finansowo i psychicznie???? pozdrawiam kochane aparatki i mam nadzieje ze bede w stanie niedlugo pochwalic sie swoim mimo wszystko...;]
ja też założyłam aparacik mimo małej wady krzywa dwójka i jedynki lekko na siebie zachodzące no i nie miałam 5-tki więc chiałam zamknąć tą szparę...jak czujesz się źle z tymi zębami to załóż świetnie czuć się dobrze... mam nadzieję że uzbierasz kasę i można czasem na raty musisz dopytać jak znajdziesz orto
dziewczyny pytałam o ruchomy aparat na dół i wiecie po zdjęciu góry orto zamówi mi retajnery na górę i dół ,więc że mam małą wadę na dole to będę mogła nosić płytkę retencyjną na dole i ona mi wyprostuje te jedynki z tym że trochę dłużej będę musiała to ponosić ale mi się nie spieszy bo dół mam ok znajomi mówią że wcale nie powinnam bo proste są ale ja widzę że jedynki lekko pochylone więc uparłam się żeby było glancuś wszystko hehe a co 3 stówy to nie 1500 a no i orto mówiła że jeszcze zamontuje mi tam na dole jakąś śrubę ,że będę sobie ją rozkręcać żeby tyci tam coś poszerzyć....
gonia ząbki suuuuperaśne

Aparatka od 27 maja 2008r.
góra-metal
dół-metal od 4 marca 2009r.

Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009.

Edytowane przez milunia27
Czas edycji: 2008-12-09 o 09:07
milunia27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując