ForceIsStrongInThisOne...
|
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,
Nesca77 - powodzenia życzę i wspaniałych rezultatów trzymam kciuki.
Mamy w tych dniach w Emiratach prawdziwy wysyp dni wolnych od pracy, a zaczęło się niewinnie od 2-go Grudnia, czyli National Day, w tym roku obchodziliśmy 37 Rocznicę Powstania Państwa Zjednoczone Emiraty Arabskie.
Naturalnie 3-ci Grudnia też wolny, zaraz potem weekend a po weekendzie od 7-go Grudnia zaczęły się Eid Al Adha, czyli Święta Ofiarowania i trwają trzy dni, zaraz potem weekend i tak 14-go powrót do pracy.... taki wolny czas półtoratygodniowy się zrobił
Z okazji National Day, główne ulice miasta i wiele budynków przybrało odświętne dekoracje, zgodnie z tym duchem, również wiele samochodów zostało oklejonych w całości łącznie z szybami w barwy narodowe i wizerunki Szeików.
Kto tylko mógł wyruszał na Cornish, czyli reprezentacyjną aleję wzdłuż wybrzeża w Abu Dhabi i prezentował swoją radość poprzez udekorowany samochód, głośną muzykę, radosne trąbienie, rozpryskiwanie sztucznego śniegu.... i co tam komu jeszcze do głowy przyszło.
Istne szaleństwo, ale z pełnym poczuciem bezpieczeństwa i umiaru.
To najbezpieczniejsze państwo świata, o najmniejszym współczynniku przestępczości, tak więc do późnych / wczesnych godzin porannych mogli świętować wszyscy bez strachu, że ktoś się zacznie bić lub inną agresję okazywać.
Ja tez tam byłam.... i kilka zdjęć zamieszczam.
|