Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pierścień NuvaRing - wątek zbiorczy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-12-09, 13:02   #263
L_V
Zakorzenienie

Dot.: Pierścień NuvaRing - wątek zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez bgratus Pokaż wiadomość
Hej, używam nuvaring od tygodnia i totalnie jestem na NIE - krążek umiejscowiony jest jakby za nisko i nie daje się "popchnąć" głębiej choć jest elastyczny, wiec za każdym razem jak robię siusiu sprawdzam czy nie wypadl, no i raz wypadl przy siusianiu poza tym gehenna przy używaniu tamponu, czułam dyskomfort. Jeszcze nie mieliśmy łóżkowej "próby generalnej" ale czarno to widzę Więc tak może dla niektórych nuraving jest zbawieniem dla mnie drogim rozczarowaniem. A i zapomniałam dodać że mam mdłości od 3dni a w ciązy nie jestem.
Coś chyba źlezrobiłaś. Prawidłowo założonykrążekjest niewyczuwalny - nie powinien wypadac ani przy siusaniu ani nawet przy zatwardzeniu I bezporblemu można go wepchnąć dalej. Wg mnei założyłas go za płytko.

Jeśli chodzi o tampony - przy 1 założeniu nei używa się tamponów! Ginekolog powinien był Cię o tym poinformowac. Przy kolejnych cyklach nie bedzieszmiała już takich problemów.

Co więcej - podczas całego 1 cyklu możnaczućsię gorzej i można obficie plamić - to jest zaznaczonewulotce. Uważam ze 3 dni to stanowczo za mało, zeby wypowiedziec się obiektywnie na temat jakieś metody antykoncepcji.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora